Fără categorie

VIDEO „Încetaţi cu distrugerile!” – apelul bunicii lui Nahel către francezii care s-au revoltat

1 minute necesare pentru a citi articolul

Nadia, bunica tânărului Nahel ucis marţi la Nanterre de poliţie, vrea ca violenţele urbane să înceteze, după mai multe nopţi de revolte în Franţa, scrie News.ro. „Încetaţi cu distrugerile”, este apelul femeii către francezii care s-au revoltat.

Distrugeri în timpul revoltelor din Franța Foto: ROMAIN PERROCHEAU / AFP / Profimedia

„Le spun celor care distrug totul: încetaţi. Nu distrugeţi vitrinele, nu distrugeţi şcoli, nu distrugeţi autobuze. Opriţi-vă, sunt mame care merg cu autobuzul, sunt mame care umblă pe-afară”, a spus Nadia, bunica lui Nahel, intervievată la BFMTV.

„Vrem ca aceşti tineri să se liniştească. Nahel este mort. Fiica mea avea un singur copil, a pierdut, s-a terminat, fiica mea nu mai are pentru ce să trăiască. Şi pe mine m-au făcut să-mi ‘pierd’ fata şi nepotul”, a continuat ea.

Nahel a fost ucis marţea trecută în apropierea staţiei RER Nanterre-Préfecture, în timpul unui control al poliţiei, de către doi motociclişti ai poliţiei.

Unul dintre poliţişti a deschis focul asupra tânărului de la mică distanţă, rănindu-l mortal în piept. Autorul împuşcăturilor şi-a justificat acţiunea prin refuzul tânărului de a se conforma, dar o înregistrare video i-a contrazis versiunea şi a aprins revoltele în ţară.

Începând de marţi, numeroşi tineri care locuiesc în cartierele muncitoreşti din întreaga ţară şi-au strigat în fiecare seară furia împotriva poliţiei şi a statului, au înfruntat poliţia, au devastat clădiri publice şi magazine.

„Mă doare inima. Poliţistul mi-a luat nepotul. Acest om trebuie să plătească, la fel ca toţi ceilalţi. Cei care încalcă legea şi bat poliţiştii vor fi şi ei pedepsiţi. Am încredere în justiţie. Cred în justiţie”, a declarat ea.

Ofiţerul de poliţie în vârstă de 38 de ani care a tras focul fatal a fost acuzat de omor din culpă şi încarcerat joi.

Nahel a fost înmormântat sâmbătă în cimitirul Mont-Valérien din Nanterre, în prezenţa mamei şi bunicii sale şi a altor câteva sute de persoane.

CITEȘTE ȘI:

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.