Fără categorie

VIDEO Iohannis, întrebat care este contribuția sa la rezolvarea problemelor din Delta Dunării: Contribuția mea constă în faptul că am venit aici

1 minute necesare pentru a citi articolul

Președintele Klaus Iohannis a mers, vineri, împreună cu soția sa în Delta Dunării, unde s-au plimbat cu barca, Iohannis vorbind, la final, despre frumusețea zonei și enumerând și problemele. Întrebat de un jurnalist cum contribuie el, concret, la găsirea unor soluții la provocările cu care se confruntă Delta, Iohannis a răspuns: „Contribuția mea constă în faptul că am venit aici și am atras atenția asupra acestor chestiuni”.

Presedintele Klaus IohannisFoto: Inquam Photos / George Călin

Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au făcut o plimbare cu barca şi au vizitat Complexul Lacustru Somova-Parcheş.

  • „Este 1 septembrie, ziua Deltei Dunării şi am decis împreună cu prima doamnă şi cu întreaga delegaţie să venim astăzi aici, la dumneavoastră în vizită.
  • Am vizitat locuri foarte frumoase, am fost în zona lacustră Samova-Parcheş, este o zonă foarte specială şi specialiştii sunt de părere că este o zonă unică în Deltă. Noi suntem de părere că este foarte frumoasă. Am avut o discuţie aplicată, bună cu cei care m-au însoţit”, a afirmat preşedintele la finalul vizitei.

El a spus că, dincolo de aceste lucruri foarte frumoase, „trebuie să vedem și problemele”, enumerând pescuitul excesiv, turismul care poate fi mai frumos organizat pentru cei cre vin, poluare și impactul major al schimbărilor climatice.

Rugat de un jurnalist să dea exemple concrete de soluții și întrebat cu ce a constribuit el la găsirea unor soluții la provocările cu care se confruntă Delta Dunării, Iohannis a răspuns:

  • „Contribuția mea constă în faptul că am venit aici și am atras atenția asupra acestor chestiuni, că am discutat cu autoritățile centrale și locale, iar soluțiile foarte concrete o să le prezinte ministerul, județul, primăria, administr deltei, atunci când se pun în practică”.

Articol preluat de la: www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.