Fără categorie

VIDEO Jucătorii din naționala Iranului, protest înaintea unui meci amical: „Nu mi-e frică să fiu dat afară”

1 minute necesare pentru a citi articolul

​Jucătorii echipei naționale de fotbal a Iranului și-au adus sprijinul faţă de manifestaţiile din ţara lor, marţi, înaintea meciului amical cu Senegal, disputat în Austria, informează lequipe.fr.

Jucatorii national de fotbal a IranuluiFoto: JAKUB SUKUP / AFP / Profimedia

Manifestațiile au fost declanșate după moartea Mahsei Amini, tânăra de 22 de ani arestată de poliția moravurilor pe motiv că ar fi încălcat legea iraniană care le cere femeilor să își acopere capul, mâinile și picioarele.

„Cea mai mare (pedeapsă) este excluderea din echipa naţională, care este un preţ mic de plătit chiar şi pentru o singură şuviţă de păr de la o iraniană. Nu va fi niciodată şters acest lucru din conştiinţa noastră. Nu mi-e frică să fiu dat afară. Ruşine că ai ucis oamenii atât de uşor şi trăiască femeile din Iran. Dacă sunt musulmani, Dumnezeu să mă facă necredincios”, a scris Sardar Azmoun, unul dintre jucători, pe Instagram.

Pentru a-şi arăta furia faţă de conducerea ţării lor, iranienii au decis, înainte de întâlnirea cu Senegal, să poarte hanorace negre pentru a ascunde tricourile cu însemnele naţionalei, la momentul intonării imnurilor, scrie News.ro.

Scorul final a fost 1-1.

Pe același subiect:Citeste articolul complet pe sport.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *