Fără categorie

VIDEO Nouă gafă a președintelui Joe Biden: „Putin pierde clar războiul din… Irak”

2 minute necesare pentru a citi articolul

Președintele american Joe Biden a fost protagonistul unei noi gafe miercuri, afirmând că omologul său rus Vladimir Putin „pierde războiul din Irak”, deși se referea la conflictul din Ucraina, relatează Reuters.

Joe BidenFoto: Mandel Ngan / AFP / Profimedia Images

Vorbind cu reporterii la scurt timp înainte să plece de la Casa Albă pentru o vizită în orașul Chicago, Biden a fost întrebat dacă Putin a fost slăbit de rebeliunea militară condusă sâmbătă de șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin.

„E greu de spus cu adevărat. Dar el pierde clar războiul din Irak”, a răspuns președintele democrat în vârstă de 80 de ani.

„El pierde războiul acasă și a devenit într-o anumită măsură un paria în jurul lumii. Și nu doar în NATO, nu doar în Uniunea Europeană. Este și în Japonia și 40 de țări”, a adăugat el.

Aceasta a fost a doua gafă pentru Biden în decurs de doar 24 de ore.

Marți noaptea el s-a corectat singur la un eveniment de strângere de fonduri după ce a făcut referire la China când a vrut de fapt să spună India, țară a cărui premier a vizitat Casa Albă chiar săptămâna trecută.

Joe Biden, gafă și despre „cel mai bun prieten” al său

„L-ați văzut probabil pe cel mai bun prieten al meu nou, prim-ministrul unei țări micuțe care acum a devenit cea mai mare din lume, China. Vreau să spun, mă scuzați, India”, a spus el cu referire la faptul că țara din subcontinentul indian a depășit în premieră China ca populație.

„India nu caută o alianță permanentă, dar ei caută un fel de protecție împotriva [pauză] în regiune”, a adăugat el imediat după.

Deși Biden a făcut astfel de gafe și când era mai tânăr, sondajele de opinie arată că un procent covârșitor al americanilor au îngrijorări legate de vârsta sa în condițiile în care președintele american în exercițiu, cel mai bătrân ales vreodată în funcție, a anunțat oficial că va candida pentru un nou mandat în 2024.

Un sondaj Reuters/Ipsos realizat în perioada 21-24 aprilie a arătat că 73% dintre americani consideră că Biden este prea bătrân pentru a mai lucra în guvern. Îngrijorător pentru echipa de campanie a lui Biden este că și 63% dintre respondenții care s-au declarat alegători democrați au exprimat același punct de vedere.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *