Fără categorie

VIDEO O italiancă în vârstă de 103 ani, prinsă noaptea la volan cu permisul expirat

1 minute necesare pentru a citi articolul

O italiancă în vârstă de 103 ani a fost surprinsă conducând, în plină noapte, fără asigurare și cu un permis expirat, în timp ce „se ducea să se întâlnească cu niște prieteni”, în apropiere de Ferrara (nordul Italiei), au anunțat carabinierii într-un comunicat, relatează joi AFP.

Carabinieri Foto: Enzodebe | Dreamstime.com

Era ora 01:00, în noaptea de duminică spre luni, când carabinierii au primit un apel care semnala un vehicul care circula periculos în centrul Bondeno, un orașel de 13.000 de locuitori din regiunea italiană Emilia-Romagna.

Patrula de carabinieri trimisă la fața locului a reușit să identifice vehiculul în cauză: „Surpriza le-a fost mare când au descoperit anul naşterii şoferiţei: 1920, adică în vârstă de mai bine de 103 ani, dar în continuare capabilă să se urce în maşină şi să conducă până la Bondeno pentru a se întâlni cu prieteni”, se arată în comunicat.

Având în vedere ora târzie, centenara, care locuieşte în regiune şi care circula cu un permis de conducere expirat de doi ani, „era dezorientată și continua să meargă pe aceleași străzi”, potrivit carabinierilor.

În Italia, începând cu vârsta de 80 de ani, conducătorii auto trebuie să efectueze o vizită medicală la fiecare doi ani pentru a-și reînnoi permisul de conducere.

Bătrâna a fost amendată, apoi escortată înapoi acasă de către carabinieri.

Însă ea nu s-a resemnat să rămână acasă după această aventură: „O să-mi cumpăr o Vespa sau un scuter”, a declarat Giuseppina Molinari, poreclită Giose, pentru ziarul local La Nuova Ferrara. Până atunci, centenara celibatară se duce la cunoscuţi cu bicicleta.

(Foto articol: Enzodebe | Dreamstime.com)Articol preluat de la: www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.