Fără categorie

VIDEO Val de atacuri cu drone ucrainene în cinci regiuni rusești și în Crimeea / Au fost lovit 4 avioane Il-76

1 minute necesare pentru a citi articolul

Mai multe valuri de drone ucrainene au atacat Rusia în cursul nopții de marți spre miercuri, avariind avioane militare și perturbând traficul aerian, au anunțat dimineață autoritățile ruse, potrivit Reuters.

Atac cu drone ucrainene în regiunea rusă PskovFoto: Captura Twitter

Atacuri cu drone au fost raportate în regiunile ruse Pskov, Briansk, Kaluga, Orlov și Riazan, precum și în Crimeea, au declarat oficialii ruși.

Cel mai semnificativ atac pare să fi fost în Pskov, la aproximativ 660 km nord de frontiera ucraineană, în apropiere de granițele cu Estonia și Letonia, unde oficialii ruși au declarat că patru avioane militare de transport Il-76 au fost avariate.

Imagini publicate de guvernatorul din Pskov pe Telegram au arătat un mare incendiu, fiind auzite sunete de sirene și cel puțin o explozie. Alte relatări pe canalele de Telegram au arătat sisteme antiaeriene în acțiune în jurul orașului, care se află la doar 32 km la est de granița cu Estonia.

Un alt clip apărut online ar arăta un avion Il-76 distrus de flăcări pe aeroportul din Pskov.

„Potrivit evaluărilor inițiale, nu s-a întâmplat nimic grav, dar este greu de determinat acest lucru pe timp de noapte. Dacă totul este în ordine, aeroportul își va relua operațiunile normale joi”, a scris guvernatorul Mihail Vedernikov pe Telegram, adăugând că nu au existat răniți.

Serviciile de urgență, citate de TASS; au spus că patru Il-76, mult timp principalul avion de transport al armatei ruse, au fost avariate pe aerodromul militar.

Două dintre avioane „au izbucnit în flăcări”, au adăugat acestea.

Oficiali militari și din domeniul apărării din Rusia au spus că trei drone ucrainene au fost doborâte deasupra regiunii sudice Briansk, una deasupra regiunii centrale Orlov și una deasupra regiunii Ryazan, la sud de Moscova.

Spațiul aerian din jurul aeroportului Vnukovo din Moscova a fost închis pentru scurt timp, a relatat Tass.Articol preluat de la: www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.