Fără categorie

Violenţe în Franţa: „20 de milioane de euro” pagube pentru transportul din regiunea Parisului / Emmanuel Macron a vizitat o cazarmă de poliţie

2 minute necesare pentru a citi articolul

Revoltele urbane au provocat „pagube de cel puţin 20 de milioane de euro” transportului public din regiunea pariziană, potrivit unei prime estimări, publicată luni de autoritatea regională de transport, scrie AFP.

Emmanuel MacronFoto: LUDOVIC MARIN-POOL / Sipa Press / Profimedia

În această sumă, este necesar să se numere „autobuzele arse, un tramvai ars, două tramvaie avariate şi mobilierul stradal care a fost spart”, a precizat autoritatea, Ile-de-France Mobilités (IDFM), pentru AFP, confirmând o informaţie din cotidianul Le Parisien.

În total, 39 de autobuze au fost arse, peste tot în Ile-de-France de la începutul revoltelor, printre care 12 autobuze în garajul din Aubervilliers al Regiei autonome a transporturilor din Paris (RATP) şi 14 autobuze în depoul din Provins al companiei ProCars, a detaliat IDFM.

Costul unui autobuz este de aproximativ 350.000 de euro, potrivit autorităţii regionale de transport.

IDFM a reamintit că, potrivit unui ordin în vigoare de câteva zile, circulaţia autobuzelor şi tramvaielor se încheie la orele 21.00, subliniind că, „în afară de depoul din Aubervilliers, pagubele au fost foarte limitate serios de la punerea în aplicare a acestuia”.

Autoritatea regională a mai invitat „călătorii să-şi anticipeze deplasările”.

Revolte nocturne au izbucnit în Franţa pe 27 iunie, ziua morţii lui Nahel, un adolescent de origine algeriană în vârstă de 17 ani împuşcat mortal în suburbia pariziană Nanterre, după ce acesta s-a sustras unui control rutier întrucât nu deţinea permis de conducere.

Emmanuel Macron a vizitat o cazarmă de poliţie

Emmanuel Macron a vizitat o cazarmă de poliţie: Vă mulţumim pentru mobilizarea excepţională din ultimele nopţi. Ştiu cât de grele au fost acestea pentru voi şi familiile voastre. Aveţi sprijinul meu!

Preşedintele Emmanuel Macron a vizitat luni seară o cazarmă de poliţie din Arondismentul 17 al capitalei, „asigurându-i de sprijinul său”, în primele sale ieşiri la faţa locului de la izbucnirea protestelor, potrivit France24.

”Poliţişti, jandarmi, pompieri, vă mulţumim pentru mobilizarea excepţională din ultimele nopţi. Ştiu cât de grele au fost acestea pentru voi şi familiile voastre. Aveţi sprijinul meu”, a scris preşedintele francez pe Facebook.

Autorităţile au raportat o scădere puternică a incidentelor la nivel naţional, cu doar 11 arestări la Paris şi în suburbiile sale până la ora 22:00 (2000 GMT), a precizat departamentul de poliţie. În total, 157 de persoane au fost arestate în noaptea de duminică spre luni – o mică parte din numărul celor reţinute în noaptea precedentă.

De asemenea, trei ofiţeri de poliţie au fost răniţi. Măsurile de securitate stabilite de la izbucnirea revoltelor de la începutul săptămânii trecute vor fi menţinute şi pe parcursul nopţii, în pofida unei atenuări a tulburărilor, a declarat luni premierul francez Élisabeth Borne, în timp ce susţinea o conferinţă de presă.

Forţele de poliţie şi de jandarmerie de 45.000 de persoane desfăşurate pentru a face faţă revoltelor care au izbucnit în urma morţii lui Nahel M. săptămâna trecută vor rămâne în vigoare pentru moment, a declarat Borne, adăugând că prioritatea este revenirea la „ordine”.

Operatorul de transport public din Paris, RATP, a suspendat serviciile de autobuze şi tramvaie după ora 21.00 în oraş şi în regiunea pariziană extinsă. Unele suburbii ale Parisului au instituit, de asemenea, stare de asediu pentru a preveni noi izbucniri de violenţă.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.