Fără categorie

Zelenski se pregătește de noi demiteri, după ce trei persoane au murit pentru că un adăpost aerian era închis în timpul unui atac rusesc

1 minute necesare pentru a citi articolul

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus vineri că vor fi schimbări de personal după ancheta pe care a desfășurat-o cu privire la starea adăposturilor antiaeriene după ce trei persoane au rămas în stradă pentru că un adăpost aerian era încuiat în timpul unui atac rusesc, relatează Reuters.

Volodimir ZelenskiFoto: Pool for Yomiuri / AP / Profimedia

Zelenski a spus că a prezidenta o ședința a Consiliului Naționale de Securitate și Apărare și a discutat despre reformele judiciare, aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană și siguranța poporului ucrainean.

„În general, astăzi am analizat situația adăposturilor din regiunile, districtele și orașele care sunt terorizate cel mai intens de inamic”, a spus Zelenski într-un videoclip postat pe aplicația de mesagerie Telegram.

„Concluziile sunt dezamăgitoare. Aproape în toată țara. Situația este mai ales cinică și rușinoasă în acele orașe care au resurse financiare importante, dar, din păcate, au alte priorități. Se vor lua decizii de personal”, a spus Zelenski.

Zelenski a ordonat un audit al tuturor adăposturilor antiaeriene după moartea celor trei persoane, care s-au grăbit să meargă la un adăpost antiaerien din Kiev care nu s-a deschis.

Moartea lor pe 1 iunie a provocat indignare publică.

Vitali Kliciko se apără în problema adăposturilor antiaeriene

Zelenski a criticat că oficialii orașului Kiev și procurorii l-au pus pe șeful departamentului municipal pentru securitate din Kiev în arest la domiciliu în urma unui audit al adăposturilor antiaeriene.

După incidentul adăpostului antiaerian, primarul de la Kiev, Vitali Kliciko, a spus că poartă o anumită responsabilitate, dar că alții sunt de vină, în special cei numiți de președinte.

Zelenski a mai spus că șefii de securitate ai Ucrainei și oficialii guvernamentali de vârf au discutat despre cum să avanseze reformele judiciare și anticorupție, considerate cruciale de către partenerii occidentali ai Ucrainei, instituțiile financiare internaționale și investitorii.

Zelenski a spus că consiliul a dorit să consolideze răspunderea penală pentru infracțiunile de corupție din sistemul judiciar.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.