FITS 2023

Premiul meu UNITER nu a fost corect / Am concurat cu Victor Rebengiuc pentru el. M-a lăsat mult în urmă de atunci

1 minute necesare pentru a citi articolul

Tudor Chirilă a declarat în cadrul unui interviu acordat scriitorului Marius Chivu că singurul său premiu UNITER, obținut în 2004, nu a fost corect, deoarece rolul său putea fi considerat ca fiind principal.

Chirilă a câștigat un premiu UNITER în urmă cu 19 ani, pentru rolul Malvolio din “A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare, în regia lui Gelu Colceag, fiind cel mai tânăr actor care a obținut această distincție până în acel moment.

”Premiul ăla UNITER nu a fost corect (n.r. râde). Premiul l-am primit pentru un rol secundar, eu jucând rolul Malvolio în “A douăsprezecea noapte”. Iar primul titlu al piesei a fost ”Malvolio”, pentru că Shakespeare se pare că avea boală pe unul căruia i-a dedicat piesa. Deci aveam un rol principal, iar atunci am concurat cu Victor Rebengiuc pentru premiul la un rol secundar. M-a lăsat mult în urmă de atunci”, a spus Chirilă.

Actorul susține că premiile acestea sunt utile pentru orgoliul actorului, însă nu aduc nimic în plus.

”Premiile sunt hrană de orgoliu, nefiind nici în bani, nu cred că e o altă importantă acolo. Nu știu ce awarness te ajută să ai. Dar pentru mine un mai mare premiu a fost remarca, la premieră, că am reușit să construiesc un Malvolio diferit de al lui Virgil Ogășanu și pe al lui Gheorghe Dinică. A fost important pentru mine, pentru că am putut să găsesc o altă cheie și asta caut cam tot timpul. Caut să găsesc o cheie total diferită”, a mai spus Chirilă.

A douăsprezecea noapte (în original Twelfth Night , ori What You Will – Ceea ce vă doriți ) este o comedie romantică scrisă de William Shakespeare (probabil în perioada 1601-1602), dar publicată după moartea lui Shakespeare, doar în anul 1623.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.