Fotbal

”Acum ne sărutăm pe gură!” La ce oră e super-meciul cu Argentina

2 minute necesare pentru a citi articolul

Vineri, 09 Decembrie 2022, ora 09:08

90 citiri

Nu se mai joacă fotbal ca în 1998 sau 1978″, a subliniat joi Louis van Gaal, selecţionerul Olandei, referindu-se la două dueluri faimoase între naţionala Oranje şi cea a Argentinei, care vor fi adversare vineri într-unul din sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2022, relatează AFP.

„Nu se mai joacă fotbal ca în 1998 sau 1978. Era un joc mai deschis, acum nu mai este. Asta e realitatea. Dar încă mai e posibil să existe momente decisive, de care lumea îşi aminteşte peste ani, ca golul lui Bergkamp din 1998. De golul acela lumea îşi va aduce aminte pentru totdeauna”, a declarat van Gaal.

„Fotbalul evolează şi nu mai poţi să joci acelaşi fotbal ofensiv de acum 20 de ani. Am fost criticat că spun asta, dar fotbalul a evoluat în această direcţie. Nu mă rezum doar la apărare. Presăm, împingem jocul”, a spus tehnicianul.

El vorbit despre argentinianul Angel Di Maria, care a fost fotbalistul său la Manchester United.

„Di Maria este un jucător superb. Când a jucat la Manchester United, a avut probleme personale, mai ales un jaf. Asta i-a afectat nivelul. Spune că sunt unul dintre cei mai slabi antrenori pe care i-a avut… E unul dintre foarte puţinii care au spus asta despre mine. De obicei se întâmplă invers. E trist, e păcat, dar aşa stau lucrurile. Un antrenor ia decizii care uneori nu ies bine.

La fel a fost cu Memphis (Depay – n. r.) şi acum ne sărutăm pe gură. Un antrenor nu face niciodată nimic fără motiv, chiar atunci când ia ceea ce poate că e o decizie greşită”, a afirmat selecţionerul Olandei.

La rândul său, Depay a spus despre van Gaal: „Toată lumea cunoaşte viziunea, caracterul său. Una din principalele sale calităţi este capacitatea de a construi o echipă puternică, capabilă să câştige în mai multe feluri. Aduce de asemenea mentalitatea sa. Are idei clare şi ştie să le transmită. Îl respectăm pe antrenor şi ne-ar plăcea să-i oferim un turneu superb.”

Olanda şi Argentina vor fi adversare vineri, pe Lusail Stadium din Al Daayen, de la 21:00 (ora României).Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *