Fotbal

Antrenorul care a lovit cu capul în gură un fotbalist advers a fost pedepsit drastic

1 minute necesare pentru a citi articolul

Luni, 11 Martie 2024, ora 13:04

23 citiri

Antrenorul care a lovit cu capul în gură un fotbalist advers a fost pedepsit drastic

Antrenorul lui Lecce a fost demis

Antrenorul echipei Lecce, Roberto D’Aversa, care duminică l-a lovit cu capul pe atacantul francez Thomas Henry de la Hellas Verona, a fost demis, a anunţat luni clubul italian.

„În urma evenimentelor care au avut loc la finalul meciului Lecce-Verona, clubul anunţă că l-a demis pe antrenorul D’Aversa”, se arată într-un comunicat pe X.

Roberto D’Aversa l-a lovit cu capul în figură pe Thomas Henry, după ce echipa sa a pierdut, scor 0-1, duminică, în etapa a 28-a a campionatului Italiei.

Incidentele au izbucnit într-o confuzie totală, jucătorii şi stafurile celor două echipe împingându-se şi îmbrâncindu-se la fluierul final. În momentul în care Henry părea să se îndrepte spre vestiare, D’Aversa s-a apropiat de el şi l-a lovit cu capul. Ambii au primit ulterior cartonaşul roşu.

„Am intrat pe teren pentru a evita ca jucătorii mei să fie eliminaţi, pentru că au existat multe provocări din partea jucătorilor Veronei în ultimele minute ale meciului şi după fluierul final”, a explicat D’Aversa, după meci, pentru Sky Sport.

Antrenorul echipei Lecce, în funcţie din iunie 2023, şi-a cerut apoi scuze lui Henry, Veronei, managerilor săi, fanilor lui Lecce şi fotbalului italian, într-un mesaj postat pe reţelele de socializare.

El a negat că l-a lovit cu capul pe Henry, insistând că „a fost un contact fizic, cap la cap”.

De asemenea, Henry a postat un mesaj pe reţelele sale de socializare în care a susţinut că a fost lovit în cap: „Nimic nu justifică şi nu va justifica niciodată să fii lovit în cap când eşti în drum spre vestiare, fericit că am luat cele trei puncte ale victoriei”, a spus jucătorul de 29 de ani.

Într-un comunicat emis la scurt timp după aceea, Lecce „a condamnat cu fermitate gestul antrenorului, care contravine principiilor noastre şi valorilor sportului”.Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.