Fotbal

Care e marea pasiune a lui Florin Răducioiu și cât îl costă acest viciu

1 minute necesare pentru a citi articolul

Sambata, 18 Martie 2023, ora 23:45

1345 citiri

Florin Răducioiu, atacantul Generației de Aur, a împlinit 53 de ani la 17 martie.

Fostul mare fotbalist a jucat în toate cele cinci mari campionate ale Europei (Italia, Anglia, Germania, Franța, Spania) și a marcat 21 de goluri pentru naționala României.

Prima experiență a lui Florin Răducioiu în străinătate a fost în Italia, la Bari. Acolo și-a descoperit pasiunea pentru vinuri.

„Pasiunea mea pentru vin a venit după plecarea mea din România, după Mondialul italian din 1990. Nu știam eu prea multe despre vinuri, astfel că această pasiune o datorez în primul rând Italiei.

Mai gustam și în România, dar țin minte că primul vin pe care l-am gustat în Puglia, pentru că jucam la Bari, a fost un Aglianico. Eram la o masă cu jucători importanți la Bari în acele vremuri, cu Loseto, cu Angelo Terracenere, top, cum îi numeau italienii.

Am mâncat niște spaghette cu fructe de mare și ei au comandat un vin alb, care mergea de minune, acest Aglianico. De atunci a început să-mi placă vinul și să-l înțeleg. Adică să-l privesc altfel, ca pe o artă, cum trebuie să-l bei, la ce feluri de mâncare să-l consumi și tot așa. Ușor-ușor, am început să fiu fascinat de vin”, a spus Răducioiu, într-un interviu acordat pentru Fanatik.

Răducioiu s-a declarat un mare fan al vinurilor franțuzești, în special al celor din regiunea Bordeaux, și a cheltuit și 4.000 de euro pentru o sticlă de vin bun.

„Cel mai mult am cheltuit pe un Chateau Petrus din 1989, cred că m-a costat în jur de 4.000 de euro, pe care mi l-am făcut cadou de ziua mea. Împlineam 35 de ani, era în 2005 și locuiam la Monte Carlo. Eu sunt un mare pasionat de vinuri, am anumite cunoștințe despre multe soiuri de vin, dar nu pot vorbi ca un specialist”.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *