Fotbal

FIFA schimbă mingea pentru ultimele patru meciuri de la Cupa Mondială

1 minute necesare pentru a citi articolul

Duminica, 11 Decembrie 2022, ora 11:52

173 citiri

FIFA schimbă mingea pentru ultimele patru meciuri ale competiției. Noul balon se numește Al Hilm, care în arabă înseamnă „Visul”, și preia locul mingii Al Rihla (în arabă „călătorie”), care a fost folosită în primele 60 de meciuri ale turneului.

„Mingea dispune de cele mai recente progrese în materie de design al mingii și de aceeași tehnologie Adidas conectată care a fost conținută în Al Rihla și care, în timpul acestei Cupe Mondiale, a ajutat foarte mult arbitrii să ia decizii mai rapide și mai precise”, se explică comunicatul de presă emis duminică de FIFA.

Împreună cu datele de poziționare a jucătorilor, tehnologia oferă VAR-ului informații instantanee pentru a optimiza procesul decizional și pentru a ajuta fanii să se bucure de joc cu mai puține întreruperi.

„Noua tehnologie combină inteligența artificială cu datele furnizate de unitatea de măsurare inerțială (IMU) situată în centrul mingii. Deoarece este conectat la sistemul semiautomat de detectare a offside-ului, permite verificarea momentului exact în care mingea este jucată în situații de offside strâns”, mai precizează FIFA.

La fel ca și la Al Rihla, designul noii mingi a fost conceput ținând cont de mediul înconjurător. „Toate componentele sale au fost analizate cu atenție, atât de mult încât Al Hilm este prima minge din semifinalele și finala Cupei Mondiale care este realizată exclusiv cu cerneluri și cleiuri pe bază de apă”, explică aceștia.

Între timp, designul este, de asemenea, foarte atractiv. Fundalul auriu și motivele triunghiulare subtile sunt inspirate de deșerturile care înconjoară orașul Doha, de Cupa Mondială și de imprimeul steagului Qatarului.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *