Fotbal

Peste 700 de deţinuţi eliberați în Iran după victoria naționalei cu Țara Galilor de la Campionatul Mondial de Fotbal

1 minute necesare pentru a citi articolul

Luni, 28 Noiembrie 2022, ora 16:56

44 citiri

Peste 700 de deţinuţi au fost eliberaţi de vineri, după victoria Iranului cu Ţara Galilor, scor 2-0, de la Cupa Mondială, anunţă AFP.

„În urma unui ordin special al şefului sistemului judiciar după victoria echipei naţionale de fotbal împotriva celei din Ţara Galilor, 709 deţinuţi au fost eliberaţi din diferite închisori din ţară”, anunţă agenţia Autorităţii Judiciare Mizan Online.

Printre aceştia se numără „câteva persoane arestate în timpul evenimentelor recente”, se arata, fără a da mai multe detalii.

Agenţia se referă la protestele declanşate de moartea, la 16 septembrie, a Mahsei Amini, o tânără kurdă iraniană de 22 de ani care a murit după ce a fost arestată de poliţia adjunctă pentru că ar fi încălcat codul vestimentar strict al Republicii Islamice.

Autorităţile au raportat că mii de persoane au fost arestate în legătură cu protestele, justiţia afirmând că au acuzat peste 2 000. Organizaţiile pentru drepturile omului din străinătate raportează mult mai multe arestări.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *