Fotbal

Spaniolii au închiriat un avion privat pentru a aduce ghetele și mănușile portarilor din națională

2 minute necesare pentru a citi articolul

Vineri, 08 Septembrie 2023, ora 15:31

155 citiri

Echipa naţională a Spaniei, care nu a avut mănuşile portarilor şi ghetele de fotbal ale jucătorilor la antrenamentul de joi, înaintea meciului cu Georgia din preliminariile Euro 2024, a recuperat obiectele uitate la Madrid, la ora locală 03.00 dimineaţa, după ce, potrivit presei spaniole, a folosit un zbor privat din capitala Spaniei spre Tbilisi.

A fost o atmosferă neobişnuită noaptea trecută în faţa hotelului Mariott din Tbilisi, capitala Georgiei. La ora locală 2.49, o dubă a lăsat două geamantane foarte preţioase în faţa locului în care este cazată naţionala Spaniei. Reprezentanţii La Roja s-au grăbit să ducă ghetele şi mănuşile uitate la Madrid, cu o zi înainte.

Jucătorii s-au antrenat fără ghetele şi mănuşile loc cu o zi înainte de meciul din preliminarii, când aveau programată o şedinţă de pregătire tactică. Elevii lui Luis de la Fuente au fost nevoiţi să se mulţumească cu mici exerciţii de încălzire şi de întindere, toate acestea durând abia 30 de minute, potrivit Relevo, în condiţiile în care ploaia torenţială a transformat terenul într-o suprafaţă prea periculoasă pentru încălţăminte sport simplă.

Valizele în care se aflau mănuşile şi crampoanele jucătorilor, precum şi o parte din echipamentul fizioterapeuţilor, au fost de fapt lăsate într-o dubă la aeroportul din Madrid. Când staful spaniol i-a informat pe jucători, potrivit Relevo, unii au crezut că este o glumă.

Selecţionerul Luis de la Fuente a fost foarte supărat de acest „amatorism”, mai ales având în vedere că între Madrid şi Tbilisi există puţine, dacă nu chiar deloc, zboruri comerciale regulate.

Federaţia spaniolă a apelat la compania Gestair, care a transportat cele două valize cu un avion privat, potrivit Relevo. Această versiune este contrazisă de RFEF, care insistă că ghetele au sosit cu două zboruri comerciale, unul între Madrid şi Istanbul, iar celălalt între Istanbul şi Tbilisi.

Cu toate acestea, un avion privat a plecat de la Madrid la ora 19.02 şi a aterizat în Georgia la ora 1.46. Aceste ore coincid cu timpul de deplasare între aeroport şi hotelul Mariott (40 de minute cu maşina). Jucătorii spanioli s-au trezit cu vestea cea bună vineri, cu doar câteva ore înainte de meciul cu Georgia, de la ora 19.00.Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.