Hotnews

Coronavirus: Suedia se resemnează și interzice adunările de peste 50 de persoane – Coronavirus

1 minute necesare pentru a citi articolul

Suedia, care a optat inițial pentru o strategie mai relaxată decât majoritatea celorlalte țări europene în fața propagării pandemiei de Covid-19 și a menținut economia în stare de funcționare, a interzis vineri adunările de peste 50 de persoane, după ce le interzisese pe cele de peste 500, scrie AFP.

„O sesiune extraordinară a consiliului de miniștri a decis astăzi să limiteze adunările la 50 de persoane, urmând o recomandare a Agenției publice de sănătate din această dimineață”, a declarat premierul Stefan Lofven.

Interdicția va intra în vigoare duminică. Cei ce organizează evenimente care încalcă noua regulă sunt pasibili de amendă sau închisoare până la șase luni.

„Dacă nu aveți nevoie să călătoriți, rămâneți acasă. Este serios în prezent”, a spus premierul, a cărui țară a înregistrat 92 de decese în rândul celor 3.046 cazuri de coronavirus confirmate.

În fața crizei sanitare în curs, Suedia, în contrast evident cu restul Europei, a menținut deschise școlile, cafenelele și restaurantele și a încurajat copiii să-și continue activitățile sportive.

Marți, însă, guvernul a cerut barurilor și restaurantelor să se limiteze la servitul la mese, pentru a evita cozile de așteptare și să asigur o distanți minimală între clienți.

Autoritățile au cerut cetățenilor să-și „asume responsabilitățile” și să urmeze recomandările guvernului, precum munca de acasă, dacă este posibil, să rămână acasă dacă sunt bolnavi, să practice distanțarea socială și să nu iasă dacă fac parte din grupele de risc sau au peste 70 de ani.

În condițiile în care această strategie relaxată a fost criticată de atât de experți din Suedia cât și din străinătate, autoritățile suedeze nu au încetat să răspundă că măsurile draconice nu sunt suficiente de eficiente având în vedere impactul lor asupra societății.

Citește și:Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Articole recomandate
Revista Presei | Subiectele Zilei

NYT: Căznindu-se să își sporească importanța, Parlamentul European și-a ales un nou lider - Subiectele zilei

Parlamentul European și-a ales un nou președinte, pe Roberta Metsola, o deputată malteză în vârstă de 43 de ani, ea urmând să…
Economie | Energie

Ministrul Energiei: România va avea un surplus de un miliard de metri cubi de gaze naturale în iarna viitoare / În cursul acestei primăveri va ieşi primul gaz din Marea Neagră, iar la anul din zăcământul de la Caragele - Energie

România va avea iarna viitoare un surplus de un miliard de metri cubi de gaze naturale, care vor veni din Marea Neagră,…
Actualitate | Internaţional

Italia: Cofondatorul Mișcării 5 Stele, Beppe Grillo, este cercetat pentru contractele de publicitate cu compania Moby - International

Beppe Grillo este cercetat la Milano pentru trafic de influență ilegală pentru unele contracte de publicitate semnate în 2018 și 2019 de…
Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *