International

Alegeri parlamentare in Republica Moldova. Partidele au cheltuit doua milioane de euro in campania electorala

1 minute necesare pentru a citi articolul

Partidele si aliantele electorale participante la alegerile parlamentare anticipate de duminica din Republica Moldova au cheltuit in campania electorala peste 43 de milioane de lei moldovenesti, echivalentul a doua milioane de euro, a anuntat, sambata, Comisia Electorala Centrala (CEC).

Potrivit unui comunicat de presa transmis de CEC, sumele au fost centralizate pe baza rapoartelor privind finantarea campaniei primite de autoritatea electorala din Republica Moldova pana vineri, cand a fost ultima zi de campanie.

Din cei 23 de competitori electorali, cinci au informat CEC ca nu vor avea cheltuieli de campanie electorala si, prin urmare, nu au deschis un cont bancar special prin intermediul caruia sa efectueze plati cu caracter electoral.

Raportul CEC arata ca suma cea mai mare, de 13,7 milioane de lei, a fost cheltuita de Blocul electoral „Renato Usatii”, urmat de Partidul Actiune si Solidaritate, cu 6,4 milioane de lei, si de Blocul electoral al Comunistilor si Socialistilor, cu 6,39 milioane de lei. De asemenea, Partidul Politic „Sor” a cheltuit 5,3 milioane de lei, Partidul Politic „Platforma Demnitate si Adevar” 1,56 milioane de lei, iar Partidul Democrat din Moldova 1,31 milioane de lei.

Cardul de masa Up Dejun vine cu cost 0 si discount de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

Rapoartele centralizate de CEC arata ca numarul total de donatori din campania electorala pentru alegerile parlamentare anticipate a fost de 3.484. Din totalul donatorilor, 3.019 au fost persoane fizice de pe teritoriul tarii, 409 persoane fizice din afara tarii si 56 de persoane juridice.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *