International

”Arma noastră de top este mai avansată” decât a americanilor

2 minute necesare pentru a citi articolul

Vineri, 15 Martie 2024, ora 01:21

138 citiri

Putin ia peste picior SUA: ”Arma noastră de top este mai avansată” decât a americanilor

Putin ironizează armele americane, spunând că ale Rusiei sunt mai avansate FOTO: Intercept

Războiul din Ucraina îi oferă Rusiei posibilitatea de a-și testa tot armamentul său modern, însă eșecul strategic și logistic al armatei roșii nu ține cont de numărul echipamentelor militare. Acum Putin și-a lăudat arsenalul, luând peste picior Statele Unite, spunând că ”triada noastră nucleară este mai avansată” decât a americanilor și a altor occidentali.

În același timp a avertizat că Moscova este gata să desfășoare armele nucleare dacă suveranitatea Rusiei este amenințată, potrivit Moscow Times.

Kremlinul și-a exprimat priceperea nucleară de-a lungul ofensivei sale de doi ani în Ucraina, avertizând luna trecută țările occidentale că există un risc „real” de catastrofă nucleară dacă ar escalada conflictul.

Există ceva ce nici Putin nu poate controla: Fenomenul se întinde în Rusia și zdruncină puterea dictatorului

Retorica înflăcărată a lui Putin vine cu doar câteva zile înaintea alegerilor din Rusia, care aproape garantat îi vor oferi încă șase ani la putere și pe măsură ce atacurile sale militare câștigă în Ucraina.

„Triada noastră, triada nucleară, este mai modernă decât orice altă triadă din lume. Numai noi și americanii avem de fapt astfel de triade. Și am avansat mult mai mult aici”, a spus Putin într-un interviu amplu acordat presei de stat.

„Suntem gata să folosim arme, inclusiv orice arme – inclusiv armele pe care le-ați menționat – dacă este vorba de existența statului rus sau de deteriorarea suveranității și independenței noastre”, a adăugat Putin în interviul difuzat miercuri.

Schimbare bruscă la Putin, după 2 ani: Acordul cu Ucraina e posibil, dar necesită un singur lucru din Occident

Liderul rus a respins, de asemenea, comentariile recente ale liderului francez Emmanuel Macron, care luna trecută a refuzat să excludă să pună ”cizme pe pământ”, o schimbare semnificativă a retoricii în timp ce Ucraina se luptă pe câmpul de luptă.

„Adevărul este că armatele țărilor occidentale sunt prezente în Ucraina de mult timp”, a susținut liderul rus, referindu-se la ceea ce Kremlinul spune că sunt mercenari.

„Eșecuri” în prima linie, susține președintele rus. „Dar dacă vorbim despre contingente militare oficiale ale țărilor străine, sunt sigur că asta nu va schimba situația de pe câmpul de luptă”, a adăugat el.

Un ofițer britanic dezvăluie o breșă reușită de Ucraina: Putin nu mai poate intra într-o zonă strategică

În timp ce Macron și-a dublat declarațiile, câțiva dintre aliații Ucrainei, inclusiv Washingtonul și Berlinul, s-au distanțat de idee, care i-a uimit pe mulți în Europa.

Comentariile lui Putin au venit la câteva ore după ce un val de lovituri cu drone au vizat rafinăriile de petrol și regiunile de graniță ale Rusiei pentru a doua zi consecutiv.

Unul a provocat un incendiu și a rănit mai multe persoane când s-a prăbușit într-o rafinărie de petrol din regiunea Ryazan, care se află la aproximativ 200 de kilometri sud-est de Moscova.

În această săptămână, Rusia s-a confruntat cu unele dintre cele mai importante atacuri asupra teritoriului său de când Moscova a trimis trupe în Ucraina în urmă cu mai bine de doi ani. Putin a spus că Ucraina își intensifică atacurile asupra teritoriului rus pentru a interfera cu viitoarele alegeri prezidențiale.Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.