International

Armata Rusiei străpunsă de Ucraina, schimbă planul

2 minute necesare pentru a citi articolul

Joi, 07 Martie 2024, ora 05:39

1086 citiri

Putin umilit într-o zonă cheie a războiului: Armata Rusiei străpunsă de Ucraina, schimbă planul

Putin, la un eveniment al marinei ruse FOTO / Hepta

Războiul provocat de Putin în Ucraina se desfășoară pe un front foarte larg de peste 1.000 de kilometri, dar lupte se dau pe o lungime situată între 600 și 800 km. Viceamiralul american din Marina SUA, Robert Murret spune că Putin a fost umilit în Crimeea, o zonă cheie a războiului.

Practic Flota rusă a fost învinsă, Ucraina a străpuns navele Moscovei din Marea Neagră, iar Kievul afirmă că a avariat sau scufundat numai puțin de două duzini de vase de război, de la începutul conflictului. Astfel, Rusia schimbă planul inițial și mută flota la Novorossiysk, potrivit Newsweek.

Viceamiralul în retragere al Marinei SUA, Robert Murrett, a declarat că „Ucraina a câștigat în mare măsură bătălia de la Marea Neagră”.

Schimbarea tactică a Rusiei, care s-a întors împotriva ei: Ucraina a dat lovitura, producând pagube de 1 miliard

Potrivit expertului, Kremlinul a fost nevoit să-și extindă infrastructura portuară din Marea Neagră spre est, la Novorossiysk, după ce instalațiile existente pe coasta ocupată a Crimeei, în special cele din Sevastopol, au devenit vulnerabile la atacurile ucrainene.

Remarcile sale au venit în timp ce Ucraina a pretins că a scufundat încă o navă de război rusească Serghei Kotov, situată în apropierea strâmtorii Kerci. Lovitura împotriva navei militare a fost efectuată pe 5 martie cu ajutorul dronelor navale, a declarat Direcția Principală de Informații (HUR) a Ucrainei.

Nava Serghei Kotov, a susținut agenția, a suferit avarii la pupa, partea dreaptă și stângă, înainte de a se scufunda. Scufundarea acestei nave a avut ca rezultat înecarea a șapte marinari ruși și rănirea a altor șase, a mai susținut HUR.

Avertismentul medicilor din SUA: Un obicei matinal al oamenilor distruge sistemul imunitar și provoacă boli de inimă

De la începutul invaziei rusești pe scară largă a Ucrainei în urmă cu mai bine de doi ani, Kievul a susținut că a distrus sau avariat cel puțin două duzini de nave rusești.

Prima lovitură majoră dată de Ucraina flotei ruse de la Marea Neagră a venit la doar câteva săptămâni de război. La 14 aprilie 2022, crucișătorul de rachete Moskva a fost lovit de două rachete antinavă R-360 Neptune lansate de Ucraina.

Printre alte nave rusești pe care Ucraina susține că le-a avariat sau distrus se numără remorcherul de salvare Vasily Bekh, submarinul Rostov-pe-Don și Novocherkassk, o mare navă rusă de debarcare.

Erdogan îi dă o grea lovitură lui Putin: Rusia blocată, sub presiunea Statelor Unite

Mai mult, Ucraina a lovit în septembrie anul trecut sediul Flotei Mării Negre din Sevastopol. Trei luni mai târziu, Kievul a spus că a efectuat un atac aerian asupra orașului-port Feodosia din Crimeea.

În ultimul deceniu, Rusia a intenționat să-și folosească bazele de la Marea Neagră din Crimeea pentru a proiecta puterea sa peste mare, spre sudul Ucrainei, a declarat căpitanul în retragere al Marinei Ucrainene Andrii Ryzhenko. Dar acest lucru este subminat de succesul Ucrainei în jurul Crimeei, o regiune cheie a războiului.

Ministrul britanic al Apărării, Grant Shapps, a declarat în decembrie că Kremlinul a pierdut 20% din flota sa de la Marea Neagră în ultimele patru luni, adăugând: „Dominanța Rusiei în Marea Neagră este acum contestată”. Moscova și-a mutat o parte din resursele sale navale la Novorossiysk, un oraș-port din nord-estul Mării Negre.Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.