International

Bătălia pentru Ciclop. Cum cuceresc ucrainenii o poziție cheie în apropiere de Bahmut. Rușii care au scăpat cu viață, puși pe fugă VIDEO

2 minute necesare pentru a citi articolul

Marti, 16 Mai 2023, ora 20:58

186 citiri

Bătălia pentru Ciclop. Cum cuceresc ucrainenii o poziție cheie în apropiere de Bahmut. Rușii care au scăpat cu viață, puși pe fugă VIDEO

Asaltul ucrainean asupra poziției deținute de ruși FOTO captură video Twitter

Mai multe filmări video devenite virale surprind atacul soldaților ucraineni asupra unei poziții deținute de ruși în apropiere de Bahmut.

Denumită ”Bătălia pentru Ciclop”, asaltul se încheie cu capturarea poziției și punerea pe fugă a rușilor. Unii dintre aceștia au fost uciși în timpul asaltului.

„Ciclopul” a fost una dintre cele mai îndepărtate și mai dificile poziții ale Batalionului K-2 din Brigada 54 a Ucrainei. ”Un șanț. Un adăpost. O groapă acoperită cu piloni. Acesta este ciclopul. Cea mai îndepărtată și dificilă poziție a batalionului K-2 (Brigada 54)”, astfel este descris asaltul soldaților ucraineni.

”Inamicul a încercat să își mute întăririle pe această poziție, care trebuia distrusă pentru a împiedica să se impună.

Cu toate acestea, din cauza terenului dificil, artileria cu tunuri a batalionului nu a putut livra o putere de foc eficientă. De aceea, oamenii noștri cu mortiere și AGS s-au alăturat și au reușit să prindă inamicul într-un șanț îngust de la marginea ciclopului”, se precizează într-o descriere a unui videoclip.

Potrivit celor care au publicat imaginile, in ciuda distrugerii întăririlor din tranșee, în poziție mai existau încă aproximativ 15 ocupanți ruși.

”Înainte ca grupul nostru să poată intra în tranșee și să se angajeze în luptă, lansatoarele de mortiere și piloții batalionului trebuiau să aplice o lovitură fatală inamicului. Când a rămas fără grenade, grupul a trebuit să se retragă pentru a-și reface muniția.

Mai puțin de o oră mai târziu, asaltul asupra poziției a continuat. Dar ocupanții ruși erau bine poziționați într-o zonă apărată, de unde trăgeau dens. Soldații ucraineni trebuie să scoată inamicul din această ascunzătoare pentru a prelua controlul asupra poziției. Începe o bătălie inegală, la sfârșitul căreia veți fi surprinși de numărul de soldați inamici care se ascund în buncăr”, se mai precizează în descrierea asaltului.

Chiar dacă adăpostul subteran apărea a fi relativ mic, din acesta au ieșit în final mai mult de 10 soldați ruși care au început să fugă.

”Grupul de asalt al batalionului K-2 (Brigada 54) a alungat inamicul din cazemata fortificată. Poziția Ciclop a fost preluată sub controlul batalionului. Ocupanții sunt nevoiți să fugă. Îi urmărim cu mortiere, AGS și arme de calibru mic, deoarece terenul nu permite artileriei să acționeze eficient. Încă șapte ocupanți ruși au rămas pentru totdeauna în zona de izolare. Aceasta este soarta ocupantului – să moară sau să fugă”, mai afirmă cei care au realizat filmările.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *