International

Biserica Ortodoxă vrea excomunicarea parlamentarilor care au votat pentru căsătoriile între persoane de același sex

1 minute necesare pentru a citi articolul

Joi, 07 Martie 2024, ora 11:27

115 citiri

Grecia: Biserica Ortodoxă vrea excomunicarea parlamentarilor care au votat pentru căsătoriile între persoane de același sex

Biserică ortodoxă Grecia FOTO/ Unsplash

După adoptarea legislației care permite căsătoria între persoane de același sex în Grecia, conflictul între Biserica Ortodoxă și valorile europene se amplifică. Unii preoți cer excomunicarea parlamentarilor care au susținut decizia, alți au început deja să le interzică accesul la slujbe.

Biserica Ortodoxă din Grecia a pus mari presiuni pe autorități pentru a împiedica adoptarea unui cadru legislativ care permite căsătoria între persoane de același sex. Chiar dacă a eșuat, preoții vor acum să se răzbune pe parlamentarii „imorali” care au luat decizia „demonică”.

În Corfu, doi deputați se înfruntă deja cu furi bisericii. „Acesti doi deputați nu se pot considera membrii activi ai bisericii”, se rată în comunicatul bisericesc, citat de The Guardian. Dacă nu se „leapădă” de „indecență”, cei doi vor fi excomunicați.

Proiectul pentru legiferarea căsătoriei între persoanele de același sex în Grecia a fost adoptat cu 175 de voturi pentru și susținere din partea mai multor partide în 15 februarie.Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.