International

Care este adevăratul plan al lui Putin

2 minute necesare pentru a citi articolul

Vineri, 03 Martie 2023, ora 05:32

198 citiri

Un important diplomat dezvăluie din culise: Care este adevăratul plan al lui Putin

Annalena Baerbock susține că Putin vrea să distrugă Ucraina FOTO: Ukrinform

Deși a trecut un an de la începutul invaziei provocate de președintele rus în Ucraina, deznodământul războiului rămâne unul imprevizibil. Acum, ministrul de Externe al Germaniei, Annalena Baerbock a declarat că Vladimir Putin nu are niciun interes să poarte discuții de pace, iar planul său este să distrugă Ucraina.

Înaltul diplomat german a făcut declarația într-un interviu acordat postului de televiziune ARD. Baerbock susține că toată lumea a înțeles că Putin nu dorește negocieri, în acest moment și se concentrează pe ofensiva din Ucraina, potrivit Ukrinform.

„Putin nu vrea să poarte discuții, vrea să distrugă Ucraina… Nu este pregătit să-și retragă soldații, nu este pregătit să înceteze să ucidă”, a spus Baerbock, adăugând că fiecare țară care crede că poate convinge liderul de la Kremlin să încheie un acord de pace, și-a dat seama cu dezamăgire că acest lucru este imposibil.

Pentagonul, o nouă evaluare: Putin nu mai poate câștiga în Ucraina în urma unei situații apărute

Potrivit ministrului de Externe din Germania, „reprezentanții a peste 140 de țări au călătorit, în mod repetat, la Moscova pentru a-i spune clar președintelui rus că războiul va dăuna întregii lumi”, dar speranțele lor că Putin le va înțelege nu s-au împlinit niciodată.

Evaluând „planul de pace” al Chinei cu privire la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, Baerbock a reamintit că acesta nu este un plan, ci un document „pozițional” și că planul de pace propriu-zis a primit sprijinul a 140 de țări din New York, săptămâna trecută.

Comentând rapoartele conform cărora China ar furniza drone Rusiei, diplomatul de vârf a spus că, în calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, China are o responsabilitate specială pentru asigurarea păcii în lume, așa că, dacă astfel de rapoarte vor fi confirmate, „va însemna că China sprijină o țară care urmărește agresiunea și încalcă în mod masiv dreptul internațional”.

După Ucraina, Putin are o altă țintă: Evaluarea experților creează îngrijorare în România

„Propunerile” înaintate de Beijing subliniază inviolabilitatea suveranității tuturor țărilor și, prin urmare, conchide Baerbock, „nu puteți furniza drone unui agresor, unei țări, unui președinte care poartă un război de agresiune împotriva altuia, încălcând dreptul internațional.” Comunitatea internațională afirmă clar că un astfel de sprijin pentru agresor depășește cadrul dreptului internațional, a spus ministrul.

Șeful Ministerului de Externe a menționat că guvernul Germaniei, la rândul său, face tot posibilul pentru a ajuta Ucraina să se apere de agresor pe de o parte și, pe de altă parte, pentru a preveni escaladarea războiului în alte țări. În ceea ce privește solicitarea actuală a Kievului de transfer de avioane de război, Baerbock a spus că acest subiect nu este discutat de guvernul federal, dar a menționat că „nimeni nu știe ce se va întâmpla peste șase luni”.

După cum s-a raportat, Germania este în prezent al doilea cel mai mare furnizor de ajutor Ucrainei, inclusiv asistență militară, după Statele Unite.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *