International

Ce va anunța Putin în fața parlamentului rus. Discursul va fi ”cel mai probabil subminat”

1 minute necesare pentru a citi articolul

Marti, 27 Septembrie 2022, ora 11:15

675 citiri

Vladimir Putin are programat un discurs în plenul parlamentului rus în cursul zilei de vineri, 30 septembrie. Serviciile militare de informații britanice anticipează că președintele rus va face un anunț important cu aceeastă ocazie.

„Există o posibilitate realistă ca Putin să se folosească de ocazie pentru a anunța oficial aderarea la Federația Rusă a regiunilor ocupate în Ucraina. Referendumurile în curs de desfășurare în aceste teritorii sunt programate să se încheie marți, 27 septembrie.

Liderii Rusiei speră aproape sigur că un anunț cu acest conținut va fi văzut ca o justificare a „operațiunii militare speciale” și va consolida sprijinul patriotic pentru conflict.

Acest obiectiv strategic va fi, însă, cel mai probabil subminat de creșterea conștientizării interne cu privire la recentele eșecuri ale Rusiei pe câmpul de luptă și de neliniștea semnificativă cu privire la mobilizarea parțială anunțată săptămâna trecută”, arată sinteza raportului serviciului britanic de informații militare publicată marți, 27 septembrie.

Pe de altă parte, blogeri ruși pro-Kremlin au anticipat un scenariu ceva mai complex și mai înspăimântător legat de discursul programat de Putin în parlament.

„După referendumuri și alipirea unor părți din Ucraina la Rusia, Putin va face o nouă declarație publică în care va da un ultimatum Ucrainei, cerându-i să retragă voluntar trupele de pe teritoriul rusesc. În caz de refuz, Moscova va declara război Kievului în următoarele 24 de ore. Ulterior, Kiev, Liov, Dnipro, Krivoi Rog, Harkov și Nikolaev vor fi distruse într-un interval de 72 de ore. Restul teritoriului Ucrainei va fi bombardat masiv cu rachete și bombe. Bombardiere TU-22M3 vor lansa bombe FAB-5000 care vor distruge toate podurile peste Nipru, aeroporturile civile și întreaga infrastructură rutieră”, se arată într-o postare pe un canal de Telegram popular printre susținătorii agresiunii armate.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *