International

Cel mai inalt nivel din ultimii 12 ani

1 minute necesare pentru a citi articolul

Desi relatiile politice dintre Washington si Moscova sunt la un stadiu foarte scazut, afacerile dintre cele doua tari se intensifica, in anumite domenii. Astfel, volumul petrolului din Rusia importat de Statele Unite, a crescut pana la circa 23.000 de milioane de barili in luna martie 2021, la cel mai inalt nivel din ultimii 12 ani.

Conform datelor publicate recent de Departamentul Energiei, Rusia a devenit cel de-al doilea cel mai mare exportator din lume pentru SUA, in acest sector economic, potrivit Market Research Telecast.

Totalul importurilor rusesti de titei si produse petroliere ale Statelor Unite au ajuns la 22.938 de milioane de barili, o cifra record in ultimul deceniu, ajungand aproape de maximum, inregistrat in iulie 2009, cand nivelul a fost de 23.484 de milioane de barili.

Rusia a ajuns sa fie cel de-al doilea cel mai mare furnizor de produse petroliere, in total, al SUA, dupa Canada, care a expediat un total de 139.869 de milioane de barili in luna martie 2021, catre tara vecina.

SUA si NATO stopeaza visul lui Putin de a reface Uniunea Sovietica: Ce tari sunt vulnerabile fata de amenintarea Rusiei

Mexicul si Arabia Saudita s-au clasat pe locul trei, respectiv patru pe lista tarilor importatoare ale Americii, cu 17.616 si 10.868 de milioane de barili.

Rusia ramane unul dintre cei mai mari parteneri comerciali ai Statelor Unite, din domeniul energetic, in ciuda tensiunilor politice dintre Adminstratia Biden si guvernul de la Kremlin, legate de agresiunea Moscovei din apropierea Ucrainei si de recentele atacuri cibernetice ale hackerilor rusi asupra unor mari companii din SUA.

Joe Biden riposteaza puternic la atacurile hackerilor rusiCiteste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *