International

Cele patru variante de răspuns ale Statelor Unite în cazul în care Rusia va folosi arme nucleare în Ucraina

1 minute necesare pentru a citi articolul

Joi, 06 Octombrie 2022, ora 17:55

460 citiri

După seria de înfrângeri dureroase ale armatei ruse în Ucraina, care trebuie să se retragă pe aproape întreaga linie a frontului, Kremlinul trece la amenințări cu utilizarea armelor de distrugere în masă.

O serie de politicieni și oficiali ruși, precum liderul cecen Ramzan Kadîrov, fac deja apel deschis către conducerea politico-militar a Federației Ruse să folosească arme nucleare tactice pe câmpul de luptă din Ucraina.

Amenințarea unui conflict nuclear îngrijorează întreaga lume civilizată. Statele Unite și aliații occidentali avertizează Moscova că utilizarea armelor nucleare nu va rămâne fără răspuns.

Tabloidul britanic The Sun a descris patru scenarii pentru un posibil răspuns al Washingtonului la un atac nuclear rusesc.

În primul rând, americanii pot lovi direct pe teritoriul Federației Ruse, inclusiv Moscova.

În al doilea rând, există posibilitatea unui atac american al trupelor ruse situate în regiunile ocupate ale Ucrainei.

În al treilea rând, SUA ar putea folosi arme nucleare și ar putea lansa o lovitură limitată împotriva instalațiilor militare rusești din Crimeea anexată.

Al patrulea scenariu implică o lovitură asupra flotei ruse de la Marea Neagră.

În orice caz, utilizarea armelor nucleare de către partea rusă nu va rămâne fără răspuns de către Statele Unite, precizează tabloidul.

Anterior, Reuters a scris că Occidentul nu vede semne ale pregătirilor Rusiei pentru utilizarea armelor nucleare în Ucraina. La rândul său, The Times a relatat despre disponibilitatea Kremlinului de a folosi arme nucleare, dar în Marea Neagră.

Între timp, CIA consideră că potențiala utilizare a armelor nucleare de către Rusia nu va schimba situația de pe teren: războiul în desfășurare duce la o deteriorare a poziției armatei ruse.



Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *