International

Consumul unui aliment scade de 4 ori riscul unei boli grave a creierului

3 minute necesare pentru a citi articolul

Marti, 22 August 2023, ora 01:30

183 citiri

Descoperire vitală pentru sănătate: Consumul unui aliment scade de 4 ori riscul unei boli grave a creierului

Merele ajută la îmbunătățirea memoriei, afirmă experții FOTO: Health

Unul dintre cei mai mari oameni de știință din Australia, dr. Vincent Candrawinata, explică cum descoperirile experților arată cum un aliment consumat în fiecare zi poate aduce beneficii uimitoare pentru sănătate. El susține că consumul de mere în mod regulat ajută oamenii să-și îmbunătățească memoria, scăzând de până la 4 ori riscul unei boli mintale grave.

Acest lucru este datorat faptului că merele conțin o gamă impresionantă de beneficii nutriționale, fiind bogate în vitamine și conținând și minerale. În plus, aceste fructe conțin substanțe fenolice, care pot ajuta la scăderea riscului de apariție a demenței, o boală mintală gravă, potrivit PRWire.

Ce sunt flavonoidele? „Flavonoidele sunt compuși fenolici care pot fi găsiți în multe produse vegetale, inclusiv în mere și alte fructe și legume. Au proprietăți antioxidante puternice care vă pot reduce riscul de a face un atac de cord sau un accident vascular cerebral”, a explicat dr. Vincent.

O mare descoperire legată de Codul lui Da Vinci: Secrete ale Cavalerilor Templieri dezvăluite

„Aceștia funcționează prin reglarea activității celulare din organism și combaterea radicalilor liberi care pot provoca stres oxidativ asupra corpului dumneavoastră. Ca agent antioxidant, ele ajută, de asemenea, organismul să lupte cu moleculele potențial dăunătoare din organism.”

Noi descoperiri ale cercetărilor recente leagă merele de risc scăzut de boala Alzheimer. „Cercetătorii în nutriție din SUA au descoperit recent o legătură între consumul de alimente bogate în flavonoide, cum ar fi fructele de pădure și merele, și probabilitatea scăzută de a dezvolta boala Alzheimer și alte forme de demență.

Ei au efectuat un studiu pe 2.800 de participanți cu vârsta de 50 de ani și peste și au descoperit că cei care au consumat cantități mai mici de alimente bogate în flavonoide au avut șanse de două până la patru ori mai mari de a dezvolta Alzheimer și demențe asociate, pe o perioadă de 20 de ani”, a spus dr. Vincent Candrawinata.

„Flavonoidele sunt compuși fenolici care se găsesc în fructe precum merele și perele și în legume precum varza kale și spanacul. Le poți găsi chiar și în ciocolată și vin! Acești compuși, atunci când sunt absorbiți în mod corespunzător, sunt benefice pentru sănătatea noastră”, a continuat dr. Vincent.

Un vin roșu este bun pentru sănătate sau nu: Experții au descoperit un fapt neștiut legat de numărul de pahare permis

Trăsăturile lor antioxidante previn daunele care rezultă din oxidarea celulară. Studiile au arătat că aportul alimentar mai mare de flavonoide și subclasa lor de flavonoli ar putea fi asociat cu reducerea riscului de a dezvolta boala Alzheimer.

„În ceea ce privește beneficiile pentru sănătatea creierului, echipa de cercetare a indicat că, odată ce au descoperit legătura dintre flavonoide și sănătatea creierului, au fost dornici să continue cercetări pentru a obține o înțelegere mai profundă a descoperirilor lor inițiale. Acest lucru este cu siguranță foarte promițător și abia aștept să aflu mai multe despre descoperirile lor”, a explicat doctorul australian.

Includerea merelor proaspete în dieta noastră zilnică poate proteja celulele neuronale ale creierului împotriva neurotoxicității induse de stresul oxidativ. Acest lucru ar putea, la rândul său, să joace un rol important în reducerea riscului de tulburări neurodegenerative precum Alzheimer.

Merele sunt o sursă bună de pectină, o fibră solubilă. Studiile și cercetările au descoperit că consumul unei cantități mari de acest tip de fibre este legat de un risc mai mic de simptome de depresie. Fructele și legumele sunt benefice pentru sănătatea mintală, iar persoanele care le consumă frecvent au mai puține șanse de a suferi de simptome de depresie și anxietate.Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.