International

Cum devine China puterea numarul 1 in lume, iar Xi Jinping machiavelic

1 minute necesare pentru a citi articolul

Amiralul Michael Studeman, directorul Serviciului de Informatii al SUA din regiunea Asia-Pacific isi exprima ingrijorarea cu privire la faptul ca Washington-ul nu iau in serios amenintarea reprezentata de China. Beijing-ul depune eforturi mari sa depaseasca Statele Unite si sa devina puterea numarul 1 a lumii, apeland la orice mijloace.

In acest an oficiali ai Comadamentului american din Pacific, ai Pentagonului si ai Serviciilor de Spionaj au avertizat in repetate randuri asupra pericolului pe care il constituie ascensiunea Chinei, atat pe plan militar, cat si financiar. Asiaticii au apelat de multe ori la diverse metode, precum atacurile cibernetice si spionajul economic, potrivit Voice of America News.

„Ma intreb, cati oameni de la Washington sunt cu adevarat convinsi (de ascensiunea Chinei -n.a.). Sincer, este greu sa atragi multa atentie in privinta anumitor tipuri de scenarii”.

Studeman a afirmat ca dificultatea este de a constientiza administratia Biden de puterea reala a Chinei, in conditiile in care multi lideri din SUA considera ca un razboi contra Beijing-ului ar fi putin probabil.

Cardul de masa Up Dejun vine cu cost 0 si discount de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

Amenintarea invadarii Taiwanului de catre China: SUA reactioneaza dupa apelul Japoniei, care le-a cerut ajutorul


Insa, China priveste aceasta problema ca o parte organica a luptei lor, ea fiind pregatita sa depuna eforturi mari de a depasi Statele Unite si de a deveni puterea numarul 1 din lume.

„Xi Jinping este machiavelic. Finalul telului Chinei justifica mijloacele, iar realizarea visului sau se faureste cu orice pret”, avertizeaza amiralul, care cunoaste foarte bine situatia din regiunea Asia-Pacific.

China acuza Statele Unite ca „distrug” ordinea mondiala: „Este un sistem hegemonic dominat de SUA”

Studeman a tras semnale de alarma referitoare la China si alta-data. In martie, la o conferinta virtuala, el a spus ca armata de la Beijing este capabila sa trimita trupe militare, oroiunde in lume, acolo unde interesele sale sunt amenintate.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *