International

Cum va reacționa Rusia la atacul cu drone asupra Moscovei. Avertisment privind răspunsul lui Putin

3 minute necesare pentru a citi articolul

Cum va reacționa Rusia la atacul cu drone asupra Moscovei. Avertisment privind răspunsul lui Putin

Lvov este unul dintre orașele vizate de un atac al Rusiei FOTO: Sky News

Atacul surprinzător cu drone al Ucrainei de la Moscova, într-unul dintre cele mai luxoase cartiere, unde și Putin are o reședință, schimbă dramatic războiul Rusiei. Președintele rus este pus în încurcătură din cauza faptului că nu mai poate asigura siguranța cetățenilor săi, dar în același timp experții avertizează că ”singurul răspuns al Kremlinului este violența”.

Analiștii spun că un atac masiv al Rusiei într-un oraș din Ucraina este așteptat în perioada următoare, ca o răzbunare pentru atacul cu drone din capitala țării, potrivit Independent.

Rusia a suferit un atac surpriză la primele ore ale dimineții de marți, când 30 de drone s-au concentrat asupra Moscovei, aducând războiul din Ucraina al lui Vladimir Putin la ușa sa, după 15 luni de conflict sângeros. Ministerul Apărării al țării a recunoscut că a văzut doar opt drone, despre care toate au fost doborâte, cauzând doar pagube minime și rănind doar două persoane.

Războiul lui Putin, eroare fatală pentru Rusia: Oportunitatea de aur pentru SUA oferită pe tavă de Moscova

Chiar dacă acest lucru este adevărat, incidentul urmează unui atac asupra Kremlinului la începutul acestei luni și creează o problemă pentru Vladimir Putin, care până acum a reușit în mare măsură să-i protejeze pe cetățenii ruși de realitățile războiului.

Vieții i s-a permis să meargă normal în capitală, dar vederea unor resturi lovind unele dintre cele mai prestigioase zone ale orașului – inclusiv marele bulevard Leninsky Prospekt din epoca sovietică și districtul Odintsovsky, în care elita bogată, inclusiv domnul Putin, au reședințe – nu pot fi trecute neobservate.

„Este, desigur, evident că acesta este un atac al regimului de la Kiev”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. „Și acest lucru trebuie să fie absolut clar înțeles”.

Misterul exploziei colosale din Rusia: Șocul ce a pus la pământ 80 de milioane de copaci VIDEO

Răzbunarea Rusiei este de așteptat

Kievul a fost asediat de atacurile cu drone ale agresorului în ultimele zile, dar consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a negat că partea sa se află în spatele atacului, adăugând cu tăgăduință: „Desigur, suntem încântați să urmărim și să prezicem o creștere a numărului de atacuri.”

Se spune că Putin a fost informat marți devreme despre atacuri și a continuat să lucreze la Kremlin, spunând ulterior doar că episodul era menit să „intimideze” și „un semn clar de activitate teroristă”. El va răspunde cu siguranță militar, chiar dacă instinctul său inițial este să minimizeze amploarea pagubelor.

Tim White, un expert în probleme legate de Ucraina, a comentat: „Singurul răspuns al lui Putin este violența, am văzut-o de nenumărate ori. „Problema este cât de mult a mai rămas din arsenalul lui? Bănuiesc cu tărie că a existat recent un alt transport mare de drone din Iran, de unde și creșterea mare a loviturilor cu drone.

Statele Unite, gata de un nou război: Două țări amenință America, într-un conflict fără precedent VIDEO

„Dar cred că această tactică este în primul rând de a localiza sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei, în special sistemele de rachete Patriot, și de a determina Ucraina să-și epuizeze propriile stocuri de rachete de apărare aeriană. Kremlinul nu este capabil să producă rachete la fel de repede cum le folosește.”

În ceea ce privește ceea ce s-ar putea întâmpla în continuare, White nu are nicio îndoială că va exista o răzbunare, poate vizând o regiune la care se aștepta Kremlinul să-și întâmpine „operațiunea militară specială” cu brațele deschise.

„Dar nu va fi Kievul, care este prea bine protejat, judecând după bombardamentul din ultima lună. Lvov este o țintă, dar cel mai mare risc este probabil Odesa sau Mykolaiv în sud. Acestea sunt zone în care anterior vorbeau aproape exclusiv rusă și Putin credea că ar saluta invazia sa ilegală.”

Ministerul rus de Externe a făcut deja amenințări în acest sens, declarând: „Rusia își rezervă dreptul de a lua cele mai dure măsuri posibile ca răspuns la atacurile teroriste ale regimului de la Kiev”.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *