International

cuplurile gay din Israel vor putea avea copii cu ajutorul unor mame surogat

1 minute necesare pentru a citi articolul

Cuplurile de acelasi sex pot sa recurga la mame surogat in Israel pentru a avea copii, a decis Curtea Suprema duminica, o masura salutata de unii ca fiind vitala pentru egalitatea in drepturi, dar vazuta de conservatori ca erodand valorile familiei traditionale, relateaza AFP.

Astfel, in termen de sase luni, trebuie ridicate restrictiile la serviciile unei mame purtatoare pentru cuplurile de acelasi sex si barbatii celibatari, a precizat Curtea.

„Nu putem accepta daunele persistente si contrare drepturilor omului” in privinta mamelor surogat, a indicat presedinta Curtii, Esther Hayut, in decizia sa.

Aceasta decizie reprezinta apogeul unei lupte duse de peste 10 ani de catre sustinatorii ridicarii restrictiei la serviciile mamelor purtatoare pentru cuplurile de acelasi sex si barbatii celibatari.

Cardul de masa Up Dejun vine cu cost 0 si discount de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

Cand vine vorba de drepturile homosexualilor, Israel se poate lauda cu cele mai bune rezultate in aceasta privinta printre tarile din Orientul Mijlociu. Statul israelian are numerosi reprezentanti ai comunitatii LGBT (persoanele lesbiene, gay, bisexuale si transgender) in parlament, dar pana acum a fost interzisa accederea la serviciile unei mame surogat pentru cuplurile de acelasi sex si barbatii celibatari.


Astfel de cupluri recurgeau pana in prezent la serviciile unor mame purtatoare in tari ca India, Nepal, Thailanda si SUA.

Serviciile mamelor surogat au fost legalizate in Israel in 1996, dar numai pentru cuplurile heterosexuale si apoi pentru femeile singure, noteaza AFP.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *