International

De ce popularitatea lui Lavrov este în creștere, în timp ce încrederea în Putin și Șoigu scade. Rezultatele unui sondaj comandat de Kremlin

1 minute necesare pentru a citi articolul

Duminica, 11 Decembrie 2022, ora 09:57

55 citiri

În societatea rusă, nemulțumirea față de autorități și comandamentul militar crește, în timp ce popularitatea elitei de la Kremlin scade.

Încrederea în Putin a scăzut la 37%, chiar în sondajele comandate de Kremlin. Ratingul lui Șoigu scade, dar al lui Lavrov crește. Oamenii s-au săturat de război și speră în discuții de pace, scrie canalul de Telegram We Can Explain.

Un sondaj al VTsIOM, casa de studii sociologice pro-Kremlin, a înregistrat o scădere continuă a încrederii în președintele rus. Dacă în septembrie 40% aveau încredere în el, la sfârșitul lunii noiembrie scorul era de 37,3%.

Încrederea în Serghei Şoigu a scăzut cu aproape un sfert, de la 16,8% la 13,2%, fiind printre cei mai nepopulari politicieni.

„Încrederea în președinte și ministrul apărării scade pe fundalul creșterii numărului de morți și răniți, bombardarea teritoriului rus și eșecurile de pe fronturi. Ei speră în Lavrov ca negociator pentru o înțelegere pașnică”, se arată în material.

Aproximativ 55% dintre ruși sunt acum în favoarea negocierilor de pace cu Ucraina și doar 25% sunt în favoarea continuării războiului.

Încă din iulie, mai mult de jumătate erau în favoarea războiului.

Noul val de mobilizare care urmează în Federația Rusă îi va înfuria și mai mult pe ruși.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *