International

Decizia radicală a unor ruși aflați în vacanță în Muntenegru când Putin a ordonat mobilizarea: ”Nu este războiul nostru”

1 minute necesare pentru a citi articolul

Miercuri, 28 Septembrie 2022, ora 20:57

60 citiri

Doi soți din Rusia se aflau în vacanță în Muntenegru când președintele Vladimir Putin a ordonat mobilizarea parțială a rezerviștilor. De teama războiului, ei au decis să nu se mai întoarcă în țara lor, relatează Reuters.

Alexandru și soția lui, Svetlana, aveau programată o vacanță de două săptămâni când au auzit cumplitele vești.

Alexander, în vârstă de 30 de ani, specialist în horticultură, refuză să meargă pe front, condamnând războiul.

”Acesta nu este războiul nostru. Ne atacăm vecinii, fraților, încercăm să ocupăm teritorii care nu sunt ale noastre. Cu siguranță nu voi lupta pentru asta, darămite să mor pentru asta”, a spus el într-un interviu pentru Reuters.

”Mi-e teamă că mulți alții vor pleca dacă, evident, nu vor închide granițele (autoritățile ruse) în cele din urmă. Mă tem că nu vom mai avea prieteni în Rusia”, a mai spus Alexander.

Svetlana a anunțat că va merge în Rusia singură, pentru a-și lua fiica în vârstă de un an și jumătate și pentru a vinde proprietățile pe care le are împreună cu soțul său. Va reveni în Muntenegru, pentru a începe o viață nouă.

”Nu ne este frică de muncă. Vom încerca”, a spus ea.

Decretul de mobilizare l-a prins în Muntenegru și pe Maxim, un medic în vârstă de 48 de ani. Și el a decis să nu se mai întoarcă la Moscova.

”Mulți dintre colegii mei au primit ordine de convocare. Unii sunt chiar mai în vârstă decât mine și nu sunt la fel de sănătoși pentru a lupta”, a spus medicul, potrivit Digi24.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *