International

Dezvăluie un punct secret al acordului dintre Putin și Prigojin VIDEO

2 minute necesare pentru a citi articolul

Marti, 27 Iunie 2023, ora 05:30

255 citiri

Un fost spion KGB, din surse de la Kremlin: Dezvăluie un punct secret al acordului dintre Putin și Prigojin VIDEO

Yuri Shvets spion KGB vorbește despre înfrângerea lui Putin FOTO: Wiki

În cadrul emisiunii Newsroom de la postul american de televiziune CNN, corespondentul de securitate națională, Alex Marquardt a subliniat faptul că insurecția lui Prigojin a reprezentat ”o provocare nemaivăzută la adresa puterii” lui Putin. În schimb, invitatul Yuri Shvets, fost spion KGB, a dezvăluit că înțelegerea lui Putin cu Prigojin conține secrete neanunțate de către Kremlin.

Marquardt a menționat că Statele Unite au privit cu precauție criza din Rusia și au abordat revolta Wagner în mod clar, afirmând că Washingtonul nu este implicat în niciun fel în acest război civil, pentru a clarifica lumii faptul că nu a avut niciun rol în desfășurarea evenimentelor, potrivit CNN.

Expertul CNN a remarcat că Comunitatea de Informații din Statele Unite a știut dinainte de insurecția lui Prigojin, observând mișcări de trupe ale Grupului Wagner în Rusia. Astfel, șeful Comitetului de Informații din Camera Reprezentanților din SUA, Mike Turner a declarat că comisia ”era conștiență că conflictul dintre Prigojin și Putin era inevitabil”.

Amenințarea ascunsă a Rusiei: Ar putea da o lovitură colosală SUA și Europei, paralizând totul în lume VIDEO

Gazda emisiunii Newsroom, Jim Acosta, l-a abordat apoi pe fostul ofițer KGB, Yuri Shvets, care a lucrat în cadrul spionajului sovietic între 1980 și 1990. El a lucrat pentru Moscova, sub acoperire și la Washington, unde a fost corespondent al agenției de știri TASS.

Ulterior, în 1993, el a părăsit Serviciul Secret KGB și s-a refugiat în Statele Unite, unde și-a luat cetățenia americană. Comentând despre insurecția lui Prigojin împotriva lui Putin el a spus:

”Cred că aceasta este un dezastru pentru Putin. Și el înțelege, realizează că este un dezastru pentru el. Și conform practicilor sale din situații similare, el stă într-o ”gaură” și rămâne acolo cât mai mult timp posibil”.

Referitor la evenimente petrecute în ultima vreme, fostul ofițer KGB a spus: ”Ultimele două zile au fost actul final al înfrângerii lui Putin. Imaginea lui Putin, care a fost construită din anul 2000 și de la începutul agresiunii din Ucraina.

Declarația lui Putin ce îi poate aduce moartea. Un președinte vorbește despre uciderea liderului rus

Și-a distrus reputația sau mitul privind armata rusă, care era considerată a doua cea mai bună din lume. Acum, este a doua armată din Rusia, după Wagner”.

Întrebat despre Prigojin și de înțelegerea lui cu Putin, Shvets a spus: ”Este umilitor pentru Putin de a fi contestat de cineva ca Prigojin, care a fost cândva protejatul său. Iar acum s-a văzut trădarea lui Prigojin. Pe el, Putin l-a făcut foarte bogat, celebru și puternic.

Deci, Putin poate vedea acțiunea asta ca pe o adevărată trădare, pe care nu o poate ierta. Dar a făcut-o ieri. Dar este greu de crezut asta. Pentru majoritatea rușilor asta a fost o umilință.

Dar din surse apropiate Kremlinului, ele spun că există un punct foarte important al înțelegerii secrete dintre Putin și Prigojin, care încă nu a fost anunțat oficial. Acesta este că Sergei Șoigu, ministrul Apărării al Rusiei și șeful Statului Major, Valeri Gherasimov se vor retrage”.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.