International

Donald Trump a fost prins într-o înregistrare audio în timp ce recunoaște că a deținut documente „extrem de confidențiale” după ce a plecat de la Casa Albă AUDIO

2 minute necesare pentru a citi articolul

Marti, 27 Iunie 2023, ora 10:39

47 citiri

Donald Trump a fost prins într-o înregistrare audio în timp ce recunoaște că a deținut documente „extrem de confidențiale” după ce a plecat de la Casa Albă AUDIO

„Am un teanc mare de hârtii, acest lucru a apărut pur și simplu. Uite”, spune Trump într-o înregistrare FOTO Hepta

O înregistrare audio în care Donald Trump pare să recunoască faptul că a păstrat un document clasificat după ce a părăsit Casa Albă a fost obținută de presa americană, scrie BBC.

În înregistrare, fostul președinte este auzit răsfoind hârtii și spunând: „Acesta este foarte confidențial”.

Domnul Trump a pledat nevinovat la acuzațiile federale de manipulare defectuoasă a unor dosare sensibile.

CNN a fost primul care a publicat clipul de aproximativ două minute și a precizat că acesta provine dintr-un interviu din iulie 2021 pe care dl Trump l-a acordat unor persoane care lucrează la memoriile fostului său șef de cabinet Mark Meadows.

Trump este auzit spunând „acestea sunt documentele” și referindu-se la un document pe care îl numește „foarte confidențial”.

Se pare că este o înregistrare audio la care procurorii federali fac referire în rechizitoriul lor împotriva fostului președinte.

Procurorii susțin că acesta a arătat documente clasificate unor persoane fără autorizație de securitate în două rânduri, inclusiv unui scriitor și a doi membri ai personalului, într-un caz în iulie 2021, la clubul său de golf din New Jersey.

Trump se confruntă cu 37 de capete de acuzare pentru păstrarea ilegală a documentelor clasificate și obstrucționarea eforturilor guvernului de a le recupera.

El a negat orice abatere și a declarat că toate documentele pe care le-a luat cu el de la Casa Albă au fost declasificate.

În timpul schimbului de replici, publicat luni de CNN și Washington Post, Trump este auzit descriind un document despre care susține că se referă la un posibil atac asupra Iranului.

„A spus că am vrut să atac Iranul. Nu este uimitor?” spune Trump la începutul înregistrării.

„Am un teanc mare de hârtii, acest lucru a apărut pur și simplu. Uite”, spune el.

„Vedeți, ca președinte, aș fi putut să o declasific”, spune el. „Acum nu mai pot, știți, dar acesta este încă un secret”.

Într-un interviu acordat săptămâna trecută postului Fox News, Trump a negat că a furnizat documente secrete unor persoane neautorizate să le vadă.

„Nu a existat niciun document. A fost o cantitate masivă de documente și tot ceea ce vorbea despre Iran și alte lucruri”, a declarat Trump.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *