International

Fostul șef al NATO critică dur atitudinea lui Macron privind războiul din Ucraina: ”Dezastruos și profund dăunător”

1 minute necesare pentru a citi articolul

Vineri, 23 Septembrie 2022, ora 17:55

45 citiri

Anders Fogh Rasmussen, fostul secretar general al NATO, a criticat eforturile diplomatice ale președintelui francez Emmanuel Macron privind războiul din Ucraina.

Acesta s-a referit în special la modul în care Macron a păstrat o linie deschisă cu președintele rus Vladimir Putin, cu apeluri telefonice directe chiar și după invazia Ucrainei, și a avertizat împotriva „umilirii” Rusiei, potrivit Reuters.

„Macron ne-a uimit la începutul crizei cu declarația sa, cel puțin unică și critică, potrivit căreia Putin nu ar trebui să fie umilit și a oferit o rampă de ieșire. Astfel de declarații au fost dezastruoase și profund dăunătoare”, a adăugat el.

Într-un discurs ținut în cadrul Adunării Generale a Națiunilor Unite, Macron și-a reiterat convingerea că liderii mondiali trebuie să mențină dialogul cu Rusia, adăugând că va discuta din nou cu Putin în zilele următoare pentru a aborda situația de siguranță legată de reactoarele nucleare situate în zonele de război din Ucraina.

Macron a declarat că discuțiile de pace pot funcționa doar dacă „suveranitatea Ucrainei este respectată, teritoriul său este eliberat și securitatea sa este protejată”. „Rusia trebuie să înțeleagă acum că nu-și poate impune voința prin mijloace militare”, a declarat Macron.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *