International

Fundația lui George Soros concediază 40% din angajați după ce a transferat controlul fiului său

2 minute necesare pentru a citi articolul

Sambata, 01 Iulie 2023, ora 23:32

946 citiri

Fundația lui George Soros concediază 40% din angajați după ce a transferat controlul fiului său

George și Alex Soros/ FOTO: BBC

Open Society Foundations a lui George Soros va concedia cel puțin 40% din personalul său la o lună după ce miliardarul de 92 de ani a anunțat că i-a înmânat frâiele fundației de mai multe miliarde de dolari fiului său, Alexander Soros.

Reducerile de locuri de muncă au fost anunțate într-un comunicat semnat de Alexander Soros și președintele fundației, Mark Malloch-Brown. Ei au precizat că fundația va suferi „modificări semnificative” la modelul de funcționare.

„Prin acest nou model, Consiliul își propune să transforme operațiunile din întreaga rețea globală, cu scopul de a genera o organizație mai agilă, mai capabilă să se bazeze pe realizările trecute și să se confrunte cu provocări urgente și emergente”, se arată în declarație.

Un purtător de cuvânt al Open Society Foundations a declarat pentru CNN că implementarea noii viziuni a organizației necesită „decizii dificile” și că plănuiește să-și reducă numărul de angajați cu nu mai puțin de 40% la nivel global.

Open Society Foundations are în prezent aproximativ 800 de angajați pe tot globul.

În iunie, seniorul Soros, un investitor miliardar de origine maghiară, filantrop și contribuitor la cauze liberale, a anunțat că l-a desemnat pe fiul în vârstă de 37 de ani, Alexander Soros, ca nou președinte al organizației. Într-un interviu în Wall Street Journal în care a anunțat decizia, Alexander Soros a spus că el și tatăl său „gândesc la fel”, dar că el era mai aplecat spre politic decât tatăl său. Alexander Soros a mai spus că, sub conducerea sa, a plănuit să concentreze fundația mai mult pe politica internă a SUA.

El sa întâlnit recent cu oficiali ai administrației Biden și lideri liberali din alte țări, inclusiv cu președintele Braziliei Luiz Inácio Lula da Silva și cu prim-ministrul Canadei Justin Trudeau.

Forbes estimează averea netă a lui George Soros la 6,7 ​​miliarde de dolari, dar el a donat mult mai mult decât atât – 32 de miliarde de dolari – fundației sale din 1984.

Organizația nonprofit a Soros este „cel mai mare finanțator privat din lume al grupurilor independente care lucrează pentru justiție, guvernare democratică și drepturile omului”, potrivit site-ului fundației.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.