International

Grupuri ascunse care finanțau ilegal Wagner lovite în plin de Washington

2 minute necesare pentru a citi articolul

Joi, 29 Iunie 2023, ora 00:34

676 citiri

Statele Unite le-au găsit și în gaură de șarpe: Grupuri ascunse care finanțau ilegal Wagner lovite în plin de Washington

Grupul Wagner finanțat de firme ascunse care tranzacționau aur FOTO: New Arab

Grupul Wagner de mercenari condus de Evgheni Prigojin, care a organizat insurecția armată împotriva lui Vladimir Putin, a fost descoperit de către Departamentul de Trezorerie din Statele Unite că este implicat în tranzacții ilegale cu aur.

Washingtonul a impus sancțiuni unor companii din Emiratele Arabe Unite, Republica Centrafricană și Rusia, acuzându-le că au efectuat afaceri ilegale cu aur pentru a finanța Grupul Wagner din Rusia, potrivit New Arab.

Departamentul de Trezorerie al SUA a declarat într-un comunicat că a sancționat patru companii legate de grupul Wagner și liderul acestuia, Evgheni Prigojin, și a declarat că tranzacțiile ilicite cu aur finanțează miliția pentru a-și susține și extinde forțele armate, inclusiv în Ucraina și Africa.

Declarația lui Putin ce îi poate aduce moartea. Un președinte vorbește despre uciderea liderului rus

„Grupul Wagner își finanțează operațiunile brutale în parte prin exploatarea resurselor naturale în țări precum Republica Centrafricană și Mali. Statele Unite vor continua să vizeze fluxurile de venituri ale Grupului Wagner pentru a-i diminua expansiunea și violența în Africa, Ucraina și oriunde altundeva”, a declarat subsecretarul pentru Terorism și Informații Financiare al Trezoreriei din Statele Unite, Brian Nelson, într-o declarație.

Departamentul de Stat al SUA a spus că orice acțiune împotriva lui Wagner nu are legătură cu revolta armată din weekendul trecut, când trupele lui Prigojin plecaseră într-un marș spre Moscova.

Fost Secretar de Stat american: Prigojin i-a dezvăluit lui Putin ”cel mai dăunător lucru”, nespus de nimeni VIDEO

Wagner a luptat în Libia, Siria, Republica Centrafricană, Mali și alte țări și a dus cele mai sângeroase bătălii ale războiului de 16 luni din Ucraina. A fost fondată în 2014, după ce Rusia a anexat peninsula Crimeea a Ucrainei și a început să sprijine separatiștii pro-ruși din regiunea Donbas din estul Ucrainei.

Midas Resources SARLU și Diamville SAU cu sediul în Republica Centrafricană, Industrial Resources General Trading cu sediul în Emiratele Arabe Unite și Compania cu răspundere limitată DM cu sediul în Rusia au fost sancționate în acțiunea de marți.

Washingtonul a impus, de asemenea, sancțiuni lui Andrey Nikolayevich Ivanov, un cetățean rus, acuzat de Trezorerie că este un executiv în grupul Wagner și a spus că a lucrat îndeaproape cu înalți oficiali malieni în tranzacții cu arme, preocupări miniere și alte activități Wagner din țară.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *