International

Imagini apocaliptice dintr-un oraș ucrainean distrus în totalitate de bombardamentele rusești VIDEO

1 minute necesare pentru a citi articolul

Duminica, 26 Februarie 2023, ora 20:48

225 citiri

Orașul ucrainean Marinka aflat pe linia frontului, în regiune Donețk, a fost distrus în totalitate în urma bombardamentelor armatei ruse.

Agenția de știri Associated Press a făcut public un material video filmat cu o dronă care arată amploarea distrugerilor. Practic, orășelul din estul Ucrainei a fost șters de pe fața pământului.

Luptele pentru ocuparea orașului au început în jurul datei de 17 martie 2022, când Ministerul rus al Apărării a afirmat în mod fals că forțele RPD au capturat Marinka. Pe 30-31 martie, serviciile de urgență ucrainene au stins ”zeci de incendii” care au izbucnit în oraș provocate de munițiile cu fosfor alb ale forțelor rusești.

Până la 13 decembrie 2023, forțele RPD ruse controlau 50% din Marinka, iar forțele ucrainene controlau zona vestică a orașului. La 22 decembrie, guvernatorul regiunii Donețk, Pavlo Kyrylenko, a declarat că Marinka și zonele înconjurătoare sunt ”de nelocuit” și că nu există ”nici măcar o singură casă care să fi supraviețuit”.

Biserica Ortodoxă din Marinka, principalul monument al orașului, a fost distrusă

Atacurile rusești au continuat până în februarie, dar forțele ucrainene au reușit să le respingă, ultimul pe 21 februarie 2023.

Înainte de război, Marinka erau un orășel înfloritor cu circa 10.000 de locuitori. Ucraina a transmis că a evacuat ultimii locuitori pe 3 noiembrie 2022.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *