International

în pijamale și papuci de casă la birou

2 minute necesare pentru a citi articolul

Marti, 23 Aprilie 2024, ora 08:14

30 citiri

Răzvrătirea tinerilor care muncesc. „Trendul” prin care își arată dezgustul pentru societate și joburile prost plătite: în pijamale și papuci de casă la birou

Tinerii din China își îmbracă pijamalele, papucii și se îndreaptă spre birou FOTO Instagram/ CNN

Există un nou trend, un tip de videoclip „pregătește-te cu mine” în China, în care tinerii prezintă ținute pentru muncă atipice.

Tinerii din China își îmbracă pijamalele, papucii și se îndreaptă spre birou, într-o revoltă ironică împotriva a orice, de la șefi nepotriviți și condiții de muncă proaste la salarii mici și ore lungi. Și își arată cu bucurie creațiile online, potrivit cnn.com.

De câteva luni de zile, utilizatorii chinezi de rețele sociale postează sub hashtag-uri precum #grossoutfitforwork #uglyclothesshouldbeforwork #ootd (ținuta zilei) și îi îndeamnă și pe ceilalți să împărtășească propriile lor interpretări, dezlănțuind o competiție pentru cine a purtat-o cea mai rea ținută.

Hashtag-ul „grossoutfitforwork” a atras peste 140 de milioane de vizualizări și zeci de mii de discuții numai pe platforma chineză de socializare Weibo. La sfârșitul lunii februarie, a devenit virală o postare a utilizatoarei Kendou S de pe Douyin (versiunea chineză a TikTok), care susținea că a fost certată de șeful ei pentru ținutele „scârboase” pe care spunea că le-a purtat din cauza frigului.

Într-un videoclip, apreciat de 752.000 de ori și redistribuit de peste 1,4 milioane de ori, Kendou S arată una dintre ținutele sale incriminate – dezvăluind strat după strat de piese nepotrivite – o pălărie albă pufoasă, o cagulă gri, mănuși roșii, o haină pufoasă, o jachetă matlasată roz, o rochie pulover, pantaloni de pijama în carouri, papuci cu blană și șosete până la genunchi.

Ca răspuns la postări similare, o femeie care a postat o fotografie cu ea însăși într-o vestă galben neon și pantaloni scurți largi până la genunchi a scris: „Colegul meu de serviciu spune că mă îmbrac ca un sălbatic”, în timp ce un alt comentator care a afișat o jachetă galbenă și albastră murdară a spus: „Șeful meu mi-a dat 50 de yuani (aproximativ 7 dolari) pentru a-mi spăla hainele și mi s-a interzis să mai dau mâna cu clienții vreodată”.

„Câștigând un salariu atât de mic, cu colegi urâți, la ce altceva vă așteptați de la ținuta mea?”, a mai arătat o altă postare.

„Ținutele brutale” par a fi cea mai recentă încercare a unor membri dezamăgiți ai generației Z de a face o declarație, în condițiile în care țara are perspective economice sumbre și rate record ale șomajului în rândul tinerilor.

Tinerii din China se află pe o piață a muncii dificilă, guvernul anunțând în ianuarie că rata șomajului în decembrie 2023 era de 14,9% în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie



Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.