International

”Intensificăm producţia celor mai puternice mijloacelor de distrugere”

1 minute necesare pentru a citi articolul

Duminica, 11 Decembrie 2022, ora 12:44

343 citiri

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a declarat duminică, 11 decembrie, că Rusia îşi intensifică producţia ”celor mai puternice mijloace de distrugere” pentru a contracara presupusa ameninţare din partea Occidentului.

”Inamicul nostru nu s-a implantat puternic doar în gubernia Kiev a micii noastre Rusii. El este şi în Europa, în America de Nord, Japonia, Australia, Noua Zeelandă şi în alte locuri care au jurat supunere naziştilor timpurilor noastre”, a scris Medvedev duminică într-un mesaj pe contul său de Telegram.

”Iată de ce ne intensificăm producţia celor mai puternice mijloacelor de distrugere. Inclusiv a celor bazate pe noi principii”, a adăugat fostul preşedinte rus, fără a da alte detalii.

Afirmaţiile lui Medvedev intervin după ce preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri, la Bişkek, ca Rusia ar putea lua în considerare adoptarea a ceea ce el a numit ca fiind conceptul loviturii preventive al Washingtonului.

”În primul rând, Statele Unite au dezvoltat conceptul de lovitură preventivă. În al doilea rând, ei dezvoltă un sistem de atac care vizează dezarmarea” inamicului, a declarat presei preşedintele Putin.

Poate că Moscova ar trebui să se gândească la adoptarea ”ideilor dezvoltate de americani pentru a-şi asigura propria securitate”. ”Doar ne gândim la asta”, a precizat liderul rus, într-un răspuns la întrebarea unui reporter, în care i s-a cerut să-şi clarifice declaraţia de la începutul acestei săptămâni cu privire la utilizarea armelor nucleare.

În urmă cu câteva zile, Vladimir Putin avertiza că riscul unui război nuclear este în creştere, dar că Rusia nu va ataca prima.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *