International

Kremlinul în alertă, se luptă pentru un lucru prețios

3 minute necesare pentru a citi articolul

Putin face o mutare neașteptată: Kremlinul în alertă, se luptă pentru un lucru prețios

Putin se pregătește de o mutare neașteptată la Kremlin FOTO: FP

Vladimir Putin își continuă furibunda sa campanie în războiul din Ucraina și în același timp așteaptă fără grijă alegerile prezidențiale din Rusia, ce se vor desfășura între 15 și 17 martie 2024. Actualul președinte este gata să facă o mutare neașteptată pregătind o schimbare semnificativă a guvernului, iar elitele Kremlinului sunt în alertă, se luptă cu febrilitate pentru noii funcții de lungă durată, ceva prețios pentru ei.

Guvernul de la Moscova poate prezenta noi nume și responsabilități, dar nu există niciun semn că Putin intenționează să modifice direcția politicii sale tiranice, potrivit Bloomberg.

Putin ar putea efectua o schimbare semnificativă a guvernului pentru prima dată din 2020 după alegerile din această săptămână, potrivit unor apropiați ai administrației prezidențiale și guvernului. Deși Kremlinul nu a finalizat încă o listă de nume și numiri, sunt probabile câteva schimbări potențiale, deoarece președintele încearcă să-și reîmprospăteze echipa la începutul altor șase ani la putere.

Dezvăluirea ce pune pe jar estul NATO: Mutarea nebună a lui Putin, care depășește de 3 ori SUA și Europa

Nervozitatea legată de o schimbare guvernamentală crește în rândul elitei politice și de afaceri, pe măsură ce Putin se pregătește să câștige un al cincilea mandat la alegerile din 15-17 martie, care sunt strict controlate de Kremlin.

„Pentru Kremlin este important să trimită un semnal de rotație și este nevoie de sânge proaspăt”, a spus Mihail Vinogradov, șeful Fundației pentru Politică din Sankt Petersburg. Așteptările de schimbare „sunt crescute în jurul tuturor pozițiilor” din guvern, deși nivelul speculațiilor cu privire la cine poate fi mutat riscă să distrage atenția conducerii de top de la tratarea problemelor militare.

Ministrul Energiei, Nikolai Shulginov, în vârstă de 72 de ani, ar putea demisiona. Una dintre persoanele care l-ar putea înlocui este Boris Kovalchuk, care se așteaptă să demisioneze din funcția de șef al companiei de utilitate care deține Inter RAO săptămâna aceasta.

Avertisment al unui fost șef al Serviciilor Secrete: Există un pericol grav din partea lui Putin asupra unei puteri occidentale

Ministrul Agriculturii Dmitri Patrushev, în vârstă de 46 de ani, fiul puternicului secretar al consiliului de securitate al lui Putin, Nikolai Patrushev, ar putea fi, de asemenea, în cărți pentru o nouă poziție. Iuri Trutnev, care este în prezent viceprim-ministru responsabil cu dezvoltarea Orientului Îndepărtat al Rusiei, ar putea avea, de asemenea, un rol mai important.

Lavrov, Șoigu – semne de întrebare dacă vor fi menținuți

Putin a schimbat ultima dată guvernul în 2020, înlăturându-l pe fostul președinte Dmitri Medvedev din funcția de prim-ministru și instalându-l pe fostul șef al autorității fiscale, Mikhail Mishustin.

Mishustin, în vârstă de 60 de ani, este oficial al doilea după Putin în ordinea constituțională a Rusiei și ar interveni pentru a-l înlocui dacă i s-ar întâmpla ceva președintelui în vârstă de 71 de ani. El ar putea să-și mențină funcția, deși există o șansă să fie înlocuit cu Serghei Kirilenko, adjunctul administrației prezidențaile.

Ministrul de Finanțe Anton Siluanov, în vârstă de 60 de ani, un alt tehnocrat care a contribuit la menținerea pe linia de plutire a economiei ruse, lovită de sancțiuni, de când Putin a ordonat invazia din februarie 2022, ar putea să continue în postul său.

Pericolul ce ar schimba războiul în favoarea lui Putin: Mutarea surpriză ce vine de la o mare putere mondială

Oficialii așteaptă să afle ce rol poate juca Novak în noul guvern și dacă ministrul de externe Serghei Lavrov, care va împlini 74 de ani luna aceasta, va continua în postul pe care l-a ocupat timp de 20 de ani.

Soarta ministrului Apărării Serghei Şoigu, în vârstă de 68 de ani, care este în postul său din 2012, va fi, de asemenea, urmărită îndeaproape. Separat, speculațiile reapar cu privire la conducerea Băncii Rusiei, chiar dacă actualul mandat de cinci ani al guvernatorului Elvira Nabiullina mai are mai mult de trei ani de executat.

Nabiullina, care ocupă postul din 2013, a încercat să demisioneze după ce a început invazia, dar Putin a insistat să rămână în postul ei. Demisia ei este încă văzută ca puțin probabilă de oamenii apropiați de la Kremlin.Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.