International

Liderii SUA sunt ”foarte ingrijorati” din cauza variantei Delta a coronavirusului, care poate impiedica revenirea economiei

1 minute necesare pentru a citi articolul

Statele Unite sunt „foarte ingrijorate” din cauza variantei Delta si a altor variante ale coronavirusului care ar putea „ameninta” redresarea economica mondiala, a declarat duminica, la Venetia, secretarul Trezoreriei americane, Janet Yellen, transmite AFP.

„Suntem foarte ingrijorati de varianta Delta si alte variante care ar putea aparea si ameninta relansarea. Suntem intr-o economie globala conectata, ceea ce se intampla in orice parte a lumii afecteaza toate celelalte tari”, a afirmat ea, intr-o conferinta de presa in marja reuniunii G20.

„Variantele reprezinta o amenintare pentru intreaga lume”, a subliniat Janet Yellen, facand apel la „cooperare pentru a accelera procesul de vaccinare si a viza obiectivul de vaccinare a 70% din populatia mondiala anul viitor”.

In ce priveste vaccinarea, „trebuie sa facem mai mult si sa fim mai eficienti”, a mai aratat ea.

Cardul de masa Up Dejun vine cu cost 0 si discount de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

Sambata, ministrii de finante ai G20, reuniti la Venetia, au avertizat in legatura cu „riscurile de evolutie negativa” ce apasa asupra relansarii economiei mondiale din cauza „propagarii noilor variante ale COVID-19 si din cauza ritmurilor diferite de vaccinare”.

Chiar daca in ultimele luni situatia economica globala „s-a ameliorat, in cea mai mare parte datorita cresterii vaccinarii”, G20 a amintit in comunicatul final ca inca nu a fost depasita criza.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *