International

Maia Sandu a mers la Bookfest și a citit copiilor un fragment din ”Micul prinț”. „Iată secretul meu. Este foarte simplu” VIDEO

1 minute necesare pentru a citi articolul

Vineri, 01 Septembrie 2023, ora 10:33

278 citiri

Maia Sandu a mers la Bookfest și a citit copiilor un fragment din "Micul prinț". „Iată secretul meu. Este foarte simplu” VIDEO

Maia Sandu, în timpul lecturii fragmentului din celebra lucrare „Micul prinț” FOTO Facebook/ Maia Sandu

Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova, a vizitat Salonul Internaţional de Carte Bookfest, unde a citit mai multor copii un fragment din „Micul Prinţ” de Antoine de Saint-Exupéry.

„Unii dintre copii s-au dovedit a fi adevăraţi campioni ai lecturii, câştigători ai Maratonului de lectură organizat de Biblioteca Naţională pentru Copii ‘Ion Creangă’. Alţii abia învaţă a citi, dar sunt dornici să asculte poveşti. Mulţi mi-au destăinuit că abia aşteaptă prima zi de şcoală, să-şi revadă prietenii şi să înveţe lucruri noi. Le urez un an şcolar cât mai captivant’, a declarat Maia Sandu, după întâlnirea care a avut loc joi, 31 august.

Preşedinta Republicii Moldova a vizitat şi standurile de cărţi expuse în cadrul Salonului Bookfest de la Chişinău. „Mi-a părut bine să văd, în această zi frumoasă în care sărbătorim Limba Română, atâtea cărţi bune şi atâţia iubitori de cuvânt şi de carte’, a pus ea.

Şefa statului moldovean a mai subliniat că ediţia din acest an este impresionantă – circa 30 de mii de volume de carte, 30 de edituri importante din Republica Moldova şi România, o mulţime de lansări şi discuţii între scriitori valoroşi de pe ambele maluri ale Prutului, foarte multe cărţi frumoase pentru copii şi adolescenţi.

„Vă îndemn să mergem cât mai mulţi la Bookfest, să descoperim autori îndrăgiţi, cărţi fascinante, edituri care promovează limba română cu o dragoste şi dăruire nemărginită”, a mai declarat Maia Sandu.

Președinta Republicii Moldova a adăugat și un citat din cartea „Micul Prinț” în debutul postării pe Facebook referitoare la participarea la eveniment: „Iată secretul meu. Este foarte simplu: nu vezi bine decât cu inima. Ceea ce este important nu se arată ochilor”.Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.