International

Mercenarii lui Prigojin au rămas ai nimănui. Guvernul rus nu le mai plătește beneficiile promise când se aflau pe front

1 minute necesare pentru a citi articolul

Miercuri, 06 Septembrie 2023, ora 19:56

52 citiri

Mercenarii lui Prigojin au rămas ai nimănui. Guvernul rus nu le mai plătește beneficiile promise când se aflau pe front

Orice plăți și beneficii către mercenarii „Wagner” sunt anulate FOTO Twitter

Guvernul Federației Ruse a anulat acordarea de beneficii și plăți către militanții grupării „Wagner” care au participat la agresiunea împotriva Ucrainei. Un document în acest sens a fost publicat pe 6 septembrie de către politicianul și jurnalistul rus Serghei Gulieev.

Documentul se referă la desfășurarea unei inspecții în Federația Rusă privind ”legalitatea plăților sociale către reprezentanții companiei militare private Wagner în perioada 01.05.2022 – 25.08.2023”.

Articolul 359 din Codul penal al Federației Ruse interzice mercenariatul.

„Până la o comandă specială” din partea guvernului Federației Ruse, orice plăți și beneficii către mercenarii „Wagner” sunt anulate. Iar persoanelor care le-au primit li se recomandă returnarea silită.

Conform articolului 359 din Codul penal al Federației Ruse, însăși existența grupării Wagner este ilegală..

Gulieev este sigur că, într-un viitorul nu foarte îndepărtat, toți participanții la „operațiunea specială” a Kremlinului vor avea o soartă similară.

”Cei care luptați acum în tranșee pentru iahturile și palatele lui Putin și prietenii lui oligarhi – cu cât mai multe case, poduri, etc. distrugeți în Ucraina, cu atât mai mult timp tu, copiii și nepoții tăi veți fi nevoiți să plătiți Ucrainei pentru pagube! Aruncați această faptă rușinoasă, baionetele la pământ și întoarceți-vă acasă. Inamicul vostru este la Kremlin, nu în Ucraina!” – a scris politicianul rus.Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.