International

Mesajul lui Putin după primele rezultate ale referendumurilor din Ucraina. Ce le promite locuitorilor din regiunile pe cale de anexare

1 minute necesare pentru a citi articolul

Marti, 27 Septembrie 2022, ora 18:31

72 citiri

Președintele Vladimir Putin a anunțat marți, 27 septembrie, în ultima zi a referendumurilor de anexare din Ucraina, că țara vrea, de fapt, ”să salveze populaţiile” din teritoriile pe care le ocupă, relatează AFP.

Referendumurile au fost organizate în patru regiuni ucrainene – Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporijie.

”Salvarea populaţiilor în toate aceste teritorii în care au loc referendumuri este (…) în centrul atenţiei societăţii noastre şi a întregii ţări”, a declarat într-o reuniune guvernamentală Putin, în ultima zi a acestor scrutine.

Mesajul liderului de la Kremlin a fost transmis în ziua în care presa rusă a făcut publice primele rezultate ale referendumurilor organizate în regiunile ocupate din Ucraina.

Uniunea Europeană respinge, însă, aceste ”referendumuri” de anexare organizate de către Rusia în Ucraina drept ”ilegale”, iar toate persoanele care au participat la organizarea lor vor fi sancţionate, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al şefului diplomaţiei europene Josep Borrell.

”Vor exista consecinţe pentru toate persoanele care au luat parte la organizarea acestor referendumuri ilegale şi care le-au susţinut”, a anunţat într-o conferinţă de presă, la Bruxelles, Peter Stano.

Putin are programat un discurs în plenul Parlamentului rus în cursul zilei de vineri, 30 septembrie.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *