International

„Nu a existat nicio scădere a vânzărilor”

1 minute necesare pentru a citi articolul

Miercuri, 29 Martie 2023, ora 07:33

237 citiri

Rusia susține că țări „prietenoase” i-au cumpărat tot țițeiul refuzat de Occident: „Nu a existat nicio scădere a vânzărilor”

Rusia şi-a redirecţionat cu succes toate exporturile de ţiţei afectate de sancţiunile occidentale FOTO Pixabay

Rusia şi-a redirecţionat cu succes toate exporturile de ţiţei afectate de sancţiunile occidentale asupra Ucrainei către ţări „prietenoase”, a declarat marţi ministrul Energiei Nikolai Shulginov, în timp ce anticipează că producţia de petrol şi gaze a ţării va scădea anul acesta, transmite Reuters.

Occidentul a impus sancţiuni ample, inclusiv un embargo asupra importurilor maritime de petrol rusesc, după ce Moscova şi-a trimis forţele armate în Ucraina în februarie 2022.

„Pot spune astăzi că am reuşit să redirecţionăm complet întregul volum al exporturilor afectate de embargo. Nu a existat nicio scădere a vânzărilor”, a declarat Şulginov pentru un forum energetic.

Şulginov a reiterat că producţia rusă de petrol şi gaze ar trebui să scadă în 2023, deoarece Moscova este sub presiunea restricţiilor occidentale şi a lipsei de cumpărători europeni.

Vorbind la acelaşi eveniment, Alexander Diukov, CEO al producătorului de petrol rus Gazprom Neft, a spus că 2023 va fi mai dificil decât 2022 şi presiunea din partea sancţiunilor va creşte.

Şulginov a spus că Rusia a lucrat pentru a-şi redirecţiona exporturile de petrol şi produse petroliere către Asia, Africa, America Latină şi Orientul Mijlociu de pe pieţele sale tradiţionale din Europa.

India a fost în martie cel mai mare cumpărător de ţiţei Urals de referinţă din Rusia.

Livrările către India vor reprezenta mai mult de 50% din toate exporturile maritime de petrol Urals în această lună, China pe locul doi.

Viceprim-ministrul Alexander Novak a declarat că vânzările de petrol ruseşti către India au crescut de 22 de ori anul trecut, dar nu a specificat volumul vândut.

Novak a spus că veniturile din energie au reprezentat 42% din bugetul federal al Rusiei în 2022, în creştere de la 36% în 2021.

El a spus că industria energetică a Rusiei este sustenabilă, în ciuda provocării sancţiunilor occidentale.

Rusia trebuie să se concentreze pe stimularea exporturilor de energie către aşa-numitele ţări ”prietenoase” şi va continua să dezvolte instrumentele de asigurare necesare pentru a sprijini acest comerţ, a adăugat Novak.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *