International

O bătrână din Donbas este nevoită să voteze sub amenințarea mitralierei VIDEO/FOTO

1 minute necesare pentru a citi articolul

Joi, 14 Martie 2024, ora 18:18

205 citiri

”Așa arată alegerile lui Putin": O bătrână din Donbas este nevoită să voteze sub amenințarea mitralierei VIDEO/FOTO

Bătrână din Lugansk FOTO X

Ucraina a cerut comunităţii internaţionale joi, 14 martie, să respingă rezultatul alegerilor prezidenţiale din Rusia.

Kievul cataloghează drept o ”farsă” scrutinul care va avea loc de vineri până duminică, în care Vladimir Putin urmează să fie reales triumfal, relatează AFP.

”Ucraina cere statelor străine şi organizaţiilor internaţionale (…) să se abţină să recunoască rezultatul acestor „alegeri”” – organizate inclusiv în teritorii ucrainene ocupate de către Rusia, solictă într-un comunicat Ministerul ucrainean de Externe cu o zi înaintea scrutinului rus.

În regiunile ucrainene ocupate ilegal și regiunile izolate ale Rusiei, votul anticipat a început la finalul lunii februarie.

Pe rețelele de socializare a fost distribuită o filmare realizată chiar de propaganda rusă în care o bătrână este pusă să voteze în locuința ei în timp ce lângă ea stă un soldat înarmat.

”Așa arată „alegerile lui Putin” în teritoriile ocupate ale Ucrainei Acesta este orașul Severodonețk din regiunea Lugansk. Soldații înarmați intră în apartamentele oamenilor și se asigură că îl votează pe Putin. Cel mai uimitor lucru este că aceste videoclipuri sunt filmate chiar de propaganda rusă”, a scris cel care a distribuit postarea pe rețeaua X.

Într-o altă fotografie, o bătrână este ”ajutată” să voteze.Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.