International

O bombă ruginită din perioada sovietică a fost ”lansată” către Ucraina, dar a aterizat în regiunea rusă Belgorod

1 minute necesare pentru a citi articolul

Joi, 25 Mai 2023, ora 16:38

30 citiri

O bombă ruginită din perioada sovietică a fost ”lansată” către Ucraina, dar a aterizat în regiunea rusă Belgorod

Bomba FAB-500 într-un câmp din apropierea satului Kalinino FOTO Twitter

O bombă din perioada sovietică nedirijată a fost descoperită în regiunea Belgorod, la 23 km de granița cu Ucraina, joi, 25 mai.

Forțele aeriene ruse au lansat eronat obuzul în momentul în care voiau să bombardeze Ucraina, și bomba FAB-500 a aterizat într-un câmp din apropierea satului Kalinino (regiunea Belgorod).

Bomba ”pierdută” de piloții ruși a fost găsită la 23 km de granița cu Ucraina. Forțele de securitate ruse au izolat teritoriul din apropiere și au promis populației înspăimântate că vor neutraliza obuzul „azi”.

Cert este că de la locul căderii bombei de cinci sute de kilograme până la cea mai apropiată clădiri rezidențială sunt aproximativ 300 de metri.

Amintim că pe 20 aprilie, în Belgorod, la intersecția dintre Bulevardul Vatutin și strada Gubkin, a avut loc o explozie puternică, care a format un crater uriaș.

A doua zi, 21 aprilie, Ministerul rus al Apărării a confirmat atacul aerian de la Belgorod, explicând că nu au existat victime, dar acest lucru, după cum s-a dovedit mai târziu, nu a fost adevărat: cel puțin 3 persoane au fost rănite.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *