International

O nouă moarte suspectă într-un lung șir în Rusia. Un susținător al Kremlinului a căzut pe scări, mai multe etaje

2 minute necesare pentru a citi articolul

Vineri, 23 Septembrie 2022, ora 05:03

473 citiri

Un fost rector al Universităţii Institutul Aviaţiei din Moscova, Anatoli Gheraşenko, a murit miercuri, 21 septembrie, la vârsta de 72 de ani, într-un accident, a anunţat instituţia.

Presa rusă scrie joi că acesta a murit după ce a căzut mai multe etaje, pe scări.

Acesta este ultima dintr-o serie de morţi accidentale sau premature ale unor personalităţi ruse.

Universitatea a anunţat că Anatol Gherasimov a murit ”în urma unui accident”.

Potrivit unei surse citate de ziarul Izvestia, Anatol Gherasimov a murit în incinta universităţii, după ce a ”căzut de la mare înălţime”, mai multe etaje, pe scări.

El a fost rector al Institutului de Cercetare până în 2015, iar la momentul morţii era un consilier al actualului rector, potrivit agenţiei ruse de presă RIA Novosti.

El a fost recompensat cu mai multe distincţii de stat, între care cu Ordinul Meritului pentru Patrie, clasa întâi, potrivit institutului.

Institutul deplânge o ”pierdere colosală” şi anunţă că urmează să descidă o anchetă cu privire la deces, din care urmeză să facă parte reprezentanţi ai universităţii, Ministerului rus al Educaţiei şi Ştiinţei şi Inspectoratului Muncii din Moscova.

Universitatea dezvoltă mai multe tehnologii cu aplicaţii militare – cercetări în domeniile inteligenţei artificiale, dronelor, avionicii, şi în domeniul aerospaţial – şi are legături cu Ministrul rus al Apărării.

Moartea lui Greaşenko este ultima dintr-o serie de morţi ale unor personalităţi ruse de rang înalt de pe orbita Kremlinului, mai ales în sectoarele tehnologiei şi energiei.

La 13 septembrie, cadavrul lui Ivan Peciorin a apărut la peste 160 de kilometri de locul unde a căzut de la bordul unei ambarcaţiuni rapide, la Vladivostok, cu trei zile în urmă.

Peciorin a condus departamentul aviaţiei de la Corporaţia Dezvoltării Extremului Orient şi Arcticii şi a luat cuvântul, recent, la o conferinţă la care Vladimir Putin a susţinut un discurs.

CEO-ul aceleiaşi companii, Igor Nosov, a murit, în februarie, la vârsta de 43 de ani, din cauza unui atac vascular cerebral (AVC).

Un oligarh în domeniul energiei, Ravil Maganov, a murit la vârsta de 67 de ani după ce a ”căzut pe fereastra” unui spital, la 1 septembrie, potrivit unei surse citate de agenţia de presă Interfax.

Compania Lukoil a lui Maganov este unul dintre porincipalii furnizori de energie ai Rusiei. În urmă cu şase luni, el a criticat, într-un gest neobişnuit, războiul rus în Ucraina.

Alt director de la Lukoil, Aleksandr Subotin, a fost găsit mort, potrivit presei ruse de stat, în urma unei crize cardiace, la un şaman, la Moscova, în mai.

Până în mai, alţi cinci directori şi patroni, majoritatea din industria energiei, au murit în condiţii suspecte, de la lansarea de către Vladimir Putin a invaziei Ucrainei, la 24 februarie.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *