International

Ocean gigantic ascuns pe Pământ, având de 3 ori mai multă apă decât celelalte VIDEO

3 minute necesare pentru a citi articolul

Joi, 04 Aprilie 2024, ora 01:25

208 citiri

Descoperire neobișnuită a savanților: Ocean gigantic ascuns pe Pământ, având de 3 ori mai multă apă decât celelalte VIDEO

Un ocean gigantic ascuns a fost descoperit pe Pământ FOTO / wecb

Un grup de cercetători condus de către Steven Jacobsen de la Universitatea Northwestern din Illinois, Statele Unite, care a realizat un studiu publicat în revista Science, a făcut o descoperire de senzație: un ocean gigantic ascuns pe Pământ, sub scoarța terestră. Acest rezervor de apă este de trei ori mai mare decât volumul tuturor oceanelor lumii împreună.

Uriașul ocean de apă subteran de află la aproximativ 700 de kilometri sub picioarele noastre, el fiind ascuns într-o rocă de culoare albastră cunoscută sub numele de ringwoodite, potrivit WIO News.

Această nouă descoperire nu doar captivează prin amploarea sa, dar propune și o nouă teorie despre ciclul apei Pământului. Aceasta propune că, în loc să sosească prin impactul cometelor, așa cum au postulat unele teorii, oceanele Pământului s-ar fi putut scurge încet din miezul Pământului.

Mutarea lui Putin ce trimite o undă de șoc în țările NATO: ”Noi nu avem unde să ne retragem” din fața Rusiei

Steven Jacobsen, cercetător la Universitatea Northwestern din Illinois și autorul principal al studiului, explică: „Acesta este o dovadă substanțială că apa de pe Pământ a venit din interior”.

Pentru a descoperi acest ocean subteran, cercetătorii au folosit o serie de 2000 de seismografe din Statele Unite, analizând undele seismice de la peste 500 de cutremure.

Valurile care călătoresc prin straturile interioare ale Pământului, inclusiv miezul acestuia, încetinesc atunci când trec prin roca umedă, permițând oamenilor de știință să presupună prezența acestui vast depozit de apă.

1 milion de turiști români afectați: O țară vizitată de ei în 2023 lovită de criză, creșteri de prețuri cu 70%

Prin această descoperire ciclul apei Pământului ar putea fi reimaginat, susțin savanții. Posibilitatea ca apa să existe în mantaua Pământului și să transpire între boabele de rocă ne poate schimba percepția asupra ciclului apei planetei.

Jacobsen a subliniat în continuare importanța acestui rezervor gigantic, subliniind că fără el, apa s-ar afla pe suprafața Pământului și că singurul pământ vizibil ar putea fi vârfurile munților.

Americanul nevăzut ce elimină cu precizie militarii ruși: Ucraina are nevoie de două lucruri, nu de tancuri

Acum, cu această descoperire revoluționară, cercetătorii sunt dornici să strângă mai multe date seismice din întreaga lume pentru a determina dacă această topire a mantalei este o întâmplare comună. Descoperirile lor ar putea revoluționa înțelegerea noastră asupra ciclului apei pe Pământ, oferind noi perspective asupra unuia dintre cele mai fundamentale procese ale planetei noastre.

„Ringwooditul este ca un burete, care absoarbe apă, există ceva foarte special în structura cristalină a ringwooditului care îi permite să atragă hidrogenul și să capteze apa”, a spus geofizicianul Steve Jacobsen, un membru cheie al echipei de cercetare din Statele Unite, conform NDTV.

Verdictul tragic ce lovește pe cei inconștienți: Noul obicei al oamenilor afectează grav inima, risc cu 20% mai mare

„Cred că vedem în sfârșit dovezi pentru un ciclu al apei întregului Pământ, care ar putea ajuta la explicarea cantității mari de apă lichidă de pe suprafața planetei noastre locuibile. Oamenii de știință au căutat această apă adâncă lipsă, de zeci de ani”, a spus el.

„Capacitatea mare de stocare a apei din mineralele din zona de tranziție a mantalei Pământului (adâncime de la 410 la 660 de kilometri) implică posibilitatea unui rezervor adânc de H2O, care ar putea provoca topirea prin deshidratare a mantalei care curge vertical. Am examinat efectele descendente din tranziție. Zona în mantaua inferioară cu experimente de laborator de înaltă presiune, modelare numerică și conversii seismice P-la-S”, au spus oamenii de știință.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie



Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.