International

Omenirea ar fi colonizată și supusă unui genocid VIDEO

3 minute necesare pentru a citi articolul

Ce înseamnă primul contact cu extratereștrii? Avertisment serios al SUA: Omenirea ar fi colonizată și supusă unui genocid VIDEO

Nimeni nu știe cum va decurge primul contact al omenii cu extratereștrii FOTO: Space

În februarie 2023, președintele american Joe Biden a dat ordin ca SUA să doboare trei OZN-uri, iar ulterior presupusele imagini scurse de la un pilot al Marinei au dezvăluit o posibilă mușamalizare a acestor evenimente de către Washington. Un grup de experți care sunt afiliați Centrului Berkeley SETI Research, care caută extratereștri în univers, își pune problema cum va decurge primul contact al omenirii cu ființele extraterestre.

Acesta s-ar putea termina cu colonizarea și genocid pentru omenire, dacă nu învățăm din istorie, afirmă experții americani, potrivit Space.

Modul în care umanitatea răspunde la primul contact cu viața extraterestră inteligentă ar putea determina însăși soarta speciei noastre. Suntem abia la jumătatea anului 2023 și se simte deja că ar putea fi anul contactului cu extratereștrii, spun astronomii.

Cel mai recent, o analiză independentă publicată în iunie, asupra celor 3 OZN-uri, sugerează că ele ar fi putut fi capturate de o agenție clandestină a guvernului SUA. Dacă apare vreo dovadă reală a vieții extraterestre, fie din mărturia unui denunțător sau din admiterea unei mușamalizări, oamenii s-ar confrunta cu o schimbare istorică de paradigmă.

În calitate de membri ai unui grup de lucru pentru studii indigene, cărora li s-a cerut să împrumute expertiza noastră disciplinară unui atelier afiliat Centrului de Cercetare Berkeley SETI, am studiat secole de contacte culturale și rezultatele acestora de pe tot globul. Pregătirile noastre de colaborare pentru atelier s-au bazat pe cercetări transdisciplinare din Australia, Noua Zeelandă, Africa și în America.

În forma sa finală, declarația grupului nostru a ilustrat necesitatea unor perspective diverse asupra eticii ascultării vieții extraterestre și o extindere a ceea ce definește „inteligență” și „viață”. Pe baza constatărilor noastre, considerăm primul contact mai puțin ca un eveniment și mai mult ca un proces lung care a început deja.

Imediat îmi vine în minte întrebarea cine este „responsabil” cu pregătirea pentru contactul cu viața extraterestră. Comunitățile – și lentilele lor interpretative – cel mai probabil să se angajeze în orice scenariu de contact ar fi militare, corporative și științifice.

Nimeni nu știe cum va decurge primul contact cu extratereștri

Altfel, în timp ce detectarea fenomenelor aeriene neidentificate este de obicei o chestiune militară, iar NASA preia conducerea în trimiterea de mesaje de pe Pământ, majoritatea activităților din jurul comunicațiilor extraterestre și a dovezilor revin unui program numit SETI, sau căutarea inteligenței extraterestre în univers.

SETI este un grup de oameni de știință cu o varietate de eforturi de cercetare, inclusiv Breakthrough Listen, care ascultă „tehnosemnături” sau markeri, precum poluanții, ai unei tehnologii proiectate.

Investigatorii SETI sunt practic întotdeauna cercetători STEM – știință, tehnologie, inginerie și matematică. Puțini din domeniile științelor sociale și umaniste li s-au oferit oportunități de a contribui la concepte și pregătiri pentru contact.

Într-un act promițător de includere disciplinară, Centrul de Cercetare SETI Berkeley în 2018 a invitat grupuri de lucru – inclusiv un grup de lucru pentru studii indigene – din afara domeniilor STEM pentru a crea lucrări de perspectivă pe care oamenii de știință SETI să le ia în considerare.

Posibilele circumstanțe imaginate includ găsirea de artefacte ET, detectarea semnalelor de la mii de ani lumină distanță, tratarea incompatibilității lingvistice, găsirea de organisme microbiene în spațiu sau pe alte planete și contaminarea biologică a speciei lor sau a noastră. Dacă guvernul SUA sau șefii armatei ar ține seama de aceste scenarii este o altă chestiune.

Savanții afiliați SETI tind să-i liniștească pe critici că intențiile celor care ascultă tehnosemnături sunt binevoitoare, deoarece „ce rău ar putea veni din simpla ascultare?” Președintele emerit al SETI Research, Jill Tarter, a apărat ascultarea pentru că orice civilizație ET ar percepe tehnicile noastre de ascultare ca imature sau elementare.

Dar grupul de lucru s-a bazat pe istoria contactelor coloniale pentru a arăta pericolele de a crede că civilizații întregi sunt comparativ avansate sau inteligente. Ca și colonialismul însuși, contactul ar putea fi cel mai bine gândit ca o serie de evenimente care începe cu planificare, mai degrabă decât un eveniment singular. Dacă oamenii sunt percepuți inițial ca lipsiți de respect sau neglijenți, contactul cu ET ar putea duce mai probabil la colonizarea lor.

Domino-ul inițial al unui mesaj extraterestru public, sau corpurile sau navele recuperate, ar putea iniția evenimente în cascadă, inclusiv acțiuni militare, minerit de resurse corporative și poate chiar reorganizare geopolitică. Istoria imperialismului și colonialismului pe Pământ ilustrează că nu toată lumea beneficiază de pe urma colonizării. Nimeni nu poate ști cu siguranță cum ar merge implicarea cu extratereștrii, deși este mai bine să luăm în considerare mai devreme poveștile avertismente din istoria Pământului, susțin oamenii de știință de la SETI.



Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.